Nog altijd geen zege: Anderlecht bijt tanden stuk op tien Mechelaars

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
0
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
Ook tegen tien lukt het vooralsnog niet voor Anderlecht. KV Mechelen speelde een hele tweede helft met een pion minder na rood voor doelman Thoelen, maar kon het Brusselse aanvalsgeweld met een onomstootbare muur een hoofd bieden. 0-0. Nog altijd geen zege voor Kompany.

De thuisploeg - zonder Verschaeren, maar met Nasri en Sardella - begon bijzonder snedig aan de partij. Sandler kopte voorlangs, Vlap krulde bijna raak. Ook wervelwind Doku was een lastpak voor de Mechelse verdediging, maar zijn laatste pass kwam er iedere keer niet uit. Aan de overzijde kon Togui net niet bij een voorzet. Na het openingskwartier zakte vervolgens het tempo: Paars-wit breidde eindeloos, Mechelen voetbalde te slordig. Het was wachten tot de blessuretijd van de eerste helft voor hernieuwde animo. Thoelen haalde een doorgebroken Amuzu onderuit: rood. Malinwa na de koffie nog 45 minuten met z’n tienen.

Photo News

“Dan nu goals maken”, vertelde Vlap aan de rust. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Mechelen trok een onomstootbare muur op. Anderlecht zocht, maar vond amper. Het enige gevaar kwam lange tijd van Zulj, de 19-jarige Bouzian klemde z’n grondscherend schot eenvoudig. Paars-wit voerde de druk in het slot pas écht op. Diezelfde Zulj schoot rakelings naast, Vlap vergat een knappe pass van Kompany af te werken en invaller Verschaeren stuitte op Bouzian. Maar goals, die vielen er niet meer. Anderlecht heeft nu 2 op 9, KV Mechelen een knappe 7 op 9.

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philip Knaepen

  ... blablabla. Anderlecht samen met Brugge de winnaar van speeldag 3. Iemand .. ?

 • Michel Sas

  Veel lof voor Anderlecht? Ik deel een andere mening...2 op 9 dat is de realiteit. Nog steeds zonder centrumspits, dat kost punten. Vlap al na 3 wedstrijden een mindere prestatie. Nasri haalt momenteel geen niveau en Verschaeren veel te laat ingebracht dat is dan weer de fout van de trainer. Te weinig infiltratie vanuit het middenveld en geen scorend vermogen van de youngsters. Alleen over de manier van voetballen ben ik positief. Hopen op een snelle kentering zeker.

 • Gaston FOUBERT

  Hendrik Peetersen, welke match heb jij gezien? Visser was duidelijk zijn gele kaarten vergeten de eerste helft anders stond KVM aan de rust met negen ipv tien man. Die 'ippon' waarmee in de zestien werd uitgepakt werd blijkbaar niet eens opgemerkt, ook niet door de VAR, al werd die in herhaling wel getoond.

 • ingrit seghers

  Inderdaad knap samenspelend Anderlecht, alhoewel volgens mij Vlap een ( te dure ) miskoop wordt.

 • Marko Decandt

  Heb de wedstrijd live gezien, vanaf minuut 1 stonden alle Mechelaars voor hun eigen goal als een blok te verdedigen. Dit had tegen eender wie een 0 score geweest zijn. Er was zelf een penalty niet gefloten, die bij brugge direct gefloten zou zijn.