Nieuwe verdeling van toelage voor tweede klasse

BELGA
De Nationale Voetballiga (NVL), die de tweedeklassers vertegenwoordigt, heeft vandaag een nieuwe verdeling goedgekeurd voor het geld dat tweede divisie jaarlijks krijgt van de Belgische voetbalbond (KBVB). De nieuwe regeling gaat in vanaf volgend seizoen.

De toelage van de KBVB werd tot nu toe verdeeld over alle clubs in tweede klasse. Vanaf het seizoen 2012-2013 zullen enkel de clubs die hun televisierechten afstaan aan de NVL, een bepaald bedrag krijgen. De herverdeling zal verder bepaald worden door factoren als de plaats van de club in het klassement en het aantal jaren in tweede klasse. Ploegen die degraderen uit eerste klasse krijgen een som van de Pro League en komen in hun eerste jaar in tweede niet in aanmerking voor de herverdeling.
 
Televisierechten
De liga engageert zich verder om een koper voor een collectief aanbod van de televisierechten te vinden. Lukt dit niet, dan worden de clubs opnieuw eigenaar van hun televisierechten. Dit seizoen verkochten vier clubs (Charleroi, Antwerp, Eupen en Waasland-Beveren) hun rechten individueel aan Belgacom, dat de thuismatchen van het kwartet rechtstreeks uitzendt. (belga/lpb)