Nieuwe mokerslag voor Gent na 0-1-verlies tegen Kortrijk

BELGA
Eén zwaluw maakt de lente niet. Vijf blijkbaar ook niet. Ondanks de vele versterkingen in de winterstop blijft AA Gent verder gaan op zijn negatieve elan van de eerste helft van het seizoen. Thuis verloor het in een slappe wedstrijd van KV Kortrijk met 0-1. De bezoekers scoorden de winning goal in de 93e minuut. De Buffalo's mogen zo de hoop op play-off I nu echt wel opbergen.

AA Gent-KV Kortrijk was een rematch van de kwartfinales in de Beker van België van afgelopen dinsdag. De Buffalo's wonnen in een strafschoppenreeks van de West-Vlamingen en dus kwamen de bezoekers met revanchegevoelens afgezakt naar de Ghelamco Arena. Het was ook de wedstrijd van de laatste kans voor beide ploegen met het oog op play-off I. Mircea Rednic zette drie nieuwkomers in zijn ploeg. Matz Sels stond onder de palen terwijl Ante Puljic in de defensie stond en Habib Habibou voorin het verschil moest maken. Hein Vanhaezebrouck liet Elimane Coulibaly op de bank tegen zijn ex-ploeg. Benito Raman stond wel in de basis.

Gent krijgt geen penalty
AA Gent begon het beste aan de wedstrijd. De Buffalo's hadden het meeste balbezit, maar waren niet echt gevaarlijk. Kortrijk herstelde in de loop van de eerste 45 minuten het evenwicht, maar grote doelkansen bleven uit. Al had Yassine El Ghanassy  misschien wel moeten scoren toen hij met een gelukje in de zestien glipte, maar zijn schot waaide hoog over. De vrijstaande Habibou was ook een mogelijkheid geweest. Aan de overkant was Mustapha Oussalah tot twee keer toe gevaarlijk, maar zijn pogingen gingen (nipt) naast het doel van Sels. Vlak voor rust had de thuisploeg wel een strafschop verdiend. Habibou controleerde met de rug naar doel de bal op de borst toen doelman Darren Keet onorthodox kwam ingesprongen. De aanvaller ging tegen de grond, maar scheidsrechter Denis Vanbecelaere gaf vreemd genoeg geen krimp. Toch was de 0-0 bij de rust billijk na een eerste helft met weinig tempo en veel slordigheden. (Lees hieronder verder)

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA

Na de pauze kregen we niet meteen veel beterschap te zien. Rednic greep in en bracht een vierde nieuwkomer in de ploeg. Danijel Milicevic maakte zijn debuut voor AA Gent. Tien minuten ver in de tweede helft probeerde Habibou het van ver. Keet had er meer moeite mee dan hem lief was en duwde de bal in hoekschop. Aan de overkant schreeuwde Kortrijk om een elfmeter nadat Ivan Santini tegen de grond ging, maar opnieuw gaf de ref geen krimp. Ook hier had de bal op de stip gekund. Even later was kwelduivel Raman te zelfzuchtig bij een goede aanval van de West-Vlamingen.

Winning goal in 93e minuut
Rednic zette alles op alles en bracht na Milicevic ook Soumahoro en Pedersen in de ploeg. Bij KV Kortrijk werd Coulibaly als breekijzer in de strijd geworpen. De wedstrijd bloedde dood al probeerde AA Gent nog onder impuls van zijn publiek iets te forceren. De beste kans van de wedstrijd was nog voor de bezoekers. Raman stond moederziel alleen in de zestien en nam een voorzet vanaf links meteen op de slof. In plaats van tegen de netten vloog de bal uit de Ghelamco Arena. In het slot kregen we zowaar toch nog een winnaar te zien. De ingevallen Stijn De Smet sloeg de play-off I-dromen van AA Gent definitief aan diggelen toen hij in de 93e minuut de winning goal voorbij Sels schoof.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00