Nieuw eerbetoon: Anderlecht-spelers voetballen zondag met naam ‘Rensenbrink’ op het shirt

Photo News
Anderlecht houdt een nieuw eerbetoon voor de overleden Robbie Rensenbrink. Alle spelers van paars-wit voetballen zondag in de thuismatch tegen Moeskroen met de naam ‘Rensenbrink’ op het shirt. 

Rensenbrink overleed vrijdagavond op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. De Nederlander speelde in België voor Club Brugge (1969-71) en Anderlecht (1971-80). Bij paars-wit groeide Rensenbrink uit tot een icoon. Met de Brusselaars veroverde hij twee landstitels (1972, 1974) en vier bekers (1972, 1973, 1975, 1976). Tweemaal mocht hij de Beker der Bekerwinnaars in de lucht steken. In de finale van 1976 tegen West Ham (4-2) en die van 1978 tegen Austria Wenen (4-0) scoorde de Nederlander telkens twee keer.

Ook individueel viel Rensenbrink in België in de prijzen. In 1973 werd hij topschutter, drie jaar later mocht hij de Gouden Schoen in ontvangst nemen. “De mooiste linkspoot die Sporting ooit gekend heeft”, aldus Vincent Kompany. Vandaag opent Anderlecht een rouwregister in de Fanshop voor ‘de slangenmens’.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ton hartings

  een prachtig eerbetoon voor rob rensenbrink een groot voetballer die paste bij een grote club toen als anderlecht ..een bescheiden mens was rob bijna zijn hele carriere in belgie gebleven hij was niet te vangen voor meer geld ..ik denk dat veel belgische voetbal supporters met weemoed aan hem denken..net als ik als nederlander

 • eric debanne

  Een van de beste spelers ooit bij paars-wit Een legende van ons voetbal Wat anders dan die prutsers van nu ! Mooie eerbetoon voor Robby Het ga je goed R.i.p

 • GREGOIRE DE GRAEVE

  Dit vind ik nu eens goed want dat heeft hij ruimschoots verdiend heeft Anderlecht groot gemaakt ik was een grote fan van Robby als aA gent supporter heb ik nog altijd zijn boek en die zal ik ook niet weg doen rust zacht Robert en bedankt voor de mooie momenten op Anderlecht buffalofan

 • Rene Philips

  Als je niet grootst bent met voetballen dan maar op een andere manier. Het is maar te hopen dat er na de match weer geen "shame on you" weerklinkt.

 • Peter De coninck

  Dan mogen ze wel beter spelen dan gewoonlijk. Dit is geen eerbetoon maar schaamtelijk