Ndongala: "Transfer naar RC Genk is win-winsituatie"

BELGA
Bij RC Genk werd vandaag wintertransfer Dieumerci Ndongala aan de pers voorgesteld. De Limburgers huren de 26-jarige rechtsbuiten tot het einde van het seizoen van Standard, waar hij naar het einde van de heenronde toe steeds minder op speelgelegenheid kon rekenen.

"Deze transfer is dan ook goed voor mij en voor de club", zegt de eenmalige Congolese international. "Het is dus een win-winsituatie. Ik moet hier een goede indruk hebben nagelaten en wil nu bevestigen in het truitje van Genk. Ik ga het maximum geven voor de club." 

Ndongala laat zo een moeilijke periode achter zich. "Ik heb overal ervaringen meegenomen. Zo was ik in Gent veel geblesseerd, terwijl ik in Standard wel goed begon, maar het nadien wat minder was. Vanaf vandaag concentreer ik me echter op Genk. Ik ben alvast heel goed ontvangen door de groep, maar er is niet veel tijd, want morgen is er al een belangrijke wedstrijd voor ons."

Bekerfinale

Een bekerfinale tegen Standard behoort nog tot de mogelijkheden en zou de snelle winger veel plezier doen, maar dan zal hij wel eerst naar zijn beste vorm moeten groeien. "Ik heb niet veel gespeeld, ook niet bij de beloften. Ik ben dus niet in mijn beste fysieke vorm, maar die zal hopelijk snel terugkomen", aldus Ndongala.

RC Genk-trainer Philippe Clement is tevreden met de komst van Ndongala, die al direct tot de kern behoort voor de wedstrijd tegen Moeskroen van zaterdagavond. "Het is een jongen met snelheid en diepgang. Hij kan met zijn specifieke kwaliteiten, die we op dit moment niet hebben, een goede aanwinst voor de kern zijn", aldus Clement.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucien Peeters

    Ndongala is geschorst tegen Moeskroen door een kronkel in het bondsreglement, een beetje meer geduld met deze snelle speler zou zeker op zijn plaats zijn want hij heeft nog maar 20 minuten gespeeld voor KRC, én daarenboven reeds gescoord, hetgeen een uiterst belangrijke driepunter opleverde.

  • raymond van der craen

    Een zeer groot vraagteken zet ik achter de naam Dieumerci Ndongala. Inderdaad uitstekend bij SC Charleroi maar bij zowel bij AA Gent als bij Standard een grote ramp. Phillipe Clement moet hem toch niet opstellen tegen Moeskroen van Patrick Janssen. De hele wintermercato is een ramp voor KRC Genk met dank aan die afgedankte burgemeester. Graag een retourkaartje naar Antwerpen!

  • Fabrice Braccio

    Bij Charleroi een uitblinker daarna heel wat minder.Spijtig voor hem want hijn kan (kon?) met zijn snelheid heel wat ploegen pijn doen