Nauwelijks volk in play-off 2: meer toeschouwers in Genk dan in 5 andere duels samen

Speeldag één in play-off 2 lokte - op de thuismatch van RC Genk na - nauwelijks volk. In de Luminus Arena zaten 12.951 toeschouwers, voor de vijf andere duels in play-off 2 daagden amper 12.883 voetballiefhebbers op.

Bij RC Genk geloven de fans blijkbaar nog in de ambities van hun club, maar elders daagden er bijzonder weinig fans op in play-off 2. Bij de Pro League maakt men zich daarover weinig zorgen, al beseft men dat er verder moet nagedacht worden over de best mogelijke formule voor play-off 2.

"Je moet ook zien hoeveel publiek er normaal bij die clubs komt kijken", zegt CEO Pierre François. We namen de proef op de som. STVV - Waasland-Beveren werd in de reguliere competitie gespeeld voor 6.740 fans, nu daagden er op Stayen 3.340 mensen op. Kortrijk - Moeskroen werd op de laatste speeldag gespeeld voor 5.502 toeschouwers, nu waren dat er 2.684. En Eupen speelde op de laatste speeldag van de reguliere competitie voor 3.200 fans, terwijl er nu tegen Roeselare 1.259 supporters opdaagden.

Pierre François ziet dat verschil ook. "Maar ik onthoud ook dat de clubs uit 1B een positieve sportieve bijdrage hebben geleverd, want samen haalden ze 7 op 9", luidt het. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte stelde zich zondag nog vragen bij het feit dat een aantal van die clubs in PO 2 niet eens een Europese licentie hebben aangevraagd. "Wat is het alternatief?", zegt François. "Dat we de clubs die geen Europese licentie hebben, niet laten meedoen? We moeten wel blijven nadenken over de best mogelijke formule."