Najar, Ezekiel én Sylla bezorgen Anderlecht voor het eerst zege op OHL

Vierde keer, goede keer voor Anderlecht op OHL. Nadat het de voorbije seizoenen telkens op een sisser afliep (twee nederlagen en een gelijkspel), hebben de Brusselaars nu wel afstand kunnen nemen van hun zwarte beest. Anderlecht speelde lange tijd matig tegen een verdienstelijk OH Leuven, maar invallers Najar en Ezekiel zorgden voor een hoger tempo én voor goals. Diep in de tweede helft schilderde debutant Ezekiel de bal op het hoofd van Sylla en die kopte de bal prachtig in de winkelhaak. Even later verdubbelde Tielemans de score: 0-2. Een verdiende zege, al hadden de bezoekers nog voor de pauze met z'n tienen tussen de lijnen moeten staan.

De voorbije seizoenen bleek Den Dreef een oninneembare vesting voor Anderlecht. In 2011 won de thuisploeg met 2-1 na goals van Lukaku (0-1), Samuel (eigen doelpunt, 1-1) en Amoah (2-1). Een jaar later deelden OH Leuven en Anderlecht de punten: 1-1 na doelpunten van Jakovenko en Ibou. In het seizoen 2013-2014 scoorde Ruytinx de enige treffer van de partij.

Ezekiel en Okaka op de bank
Hasi dropte dezelfde elf tussen de lijnen als vorige week, toen paars-wit in extremis met 3-2 won van Waasland-Beveren. Dat betekende nog geen Ezekiel en Okaka, die wel op de bank startten. Aan de overzijde koos Jacky Mathijssen voor Riou in doel. Remacle, Croizet, Asamoah en Kostovski moesten voor gevaar en goals zorgen.

Matig eerste uur
Anderlecht begon matig en hield dat niveau zestig minuten aan. Middenvelder Gillet was de enige die voor gevaar zorgde. Op het kwartier leek hij op weg naar de 0-1, maar doelman Riou dook de kopbal enig mooi uit zijn doel. Even later kwamen de bezoekers goed weg toen Dendoncker, op dat moment de laatste man, aan de noodrem ging hangen. Scheidsrechter Lardot bestrafte de jongeling met een gele kaart, maar een rode prent was hier meer op zijn plaats geweest. Anderlecht dreigde nog via Gillet en Sylla, maar voor het overige was het weinig soeps bij de Brusselaars: veel afval, weinig tempoversnellingen en nog minder uitgespeelde kansen. Onvoldoende in elk geval om een enthousiast OH Leuven, dat zelf wel weinig kansen creëerde, te ontmantelen.

Invallers doen partij kantelen
De eerste kans na de pauze was voor de thuisploeg. Asamoah dolde met Obradovic - de linksachter beleefde een moeilijke partij - en leverde een perfecte voorzet af. Cerigioni duwde het leer rakelings naast de eerste paal. Pas voorbij het uur ging de Brusselse motor aanslaan. Hasi gooide Ezekiel en Najar tussen de lijnen en beide heren zorgden meteen voor een hoger tempo. Ezekiel toonde zich meteen belangrijk toen hij een bal in één tijd voor doel gooide. Sylla bedankte en kopte de bal heerlijk voorbij Riou in doel. Even later bezegelde Tielemans het lot van de Leuvenaars met een lage schuiver in de verste hoek. In de slotfase vierde ook Okaka zijn debuut, maar de nieuwkomer zal een lastige klant hebben aan Sylla.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA