Na vier doelpunten in Brugge slikt Anderlecht nu vijf goals in Genk: 5-2!

Anderlecht blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Paars-wit, tachtig minuten lang met tien na rood voor Okaka, gaf twee keer een voorsprong uit handen in de Cristal Arena en slikte maar liefst vijf goals na een spektakelstuk (5-2). Racing Genk mag nog steeds dromen van de derde plek, maar blijft op twee punten van AA Gent. De Buffalo's wonnen immers met het kleinste verschil bij KV Oostende (0-1). Kersvers kampioen Club Brugge haalde het met 0-2 van Zulte Waregem.

Alweer een rotweek in Anderlecht. Alsof de 4-0 blamage op Club Brugge nog niet genoeg was, moest Besnik Hasi wéér sleutelen in de defensie. De jonge De Medina - centrale verdediger van opleiding - stond op de rechtsbackpositie, terwijl N'Sakala zowaar opgevist werd. Bij Racing Genk koos Peter Maes voor dezelfde elf die bij Oostende in extremis ten onder gingen. Met Samatta in de ploeg dus. De Tanzaniaan was twijfelachtig, maar kon toch starten. Karelis moest zich weer tevreden stellen met een plaatsje op de bank.

Met veel goede moed verscheen Anderlecht ten tonele, maar na amper negen minuten moest het met tien man verder. Okaka was net als op Brugge weer zijn vervelende zelve en gaf Kabasele een duw. Op aangeven van de official naast het doel van Proto trok scheidsrechter Delferière onverbiddelijk rood. Streng, maar vooral een domme actie van de Italiaan. Gek genoeg kon Racing Genk - buiten een kopbal op de lat van Kebano - niet profiteren van het numerieke overwicht. Djuricic schonk op aangeven van Acheampong paars-wit de voorsprong. Het publiek morde in de Cristal Arena, maar kon wel met een 1-1 de rust in. Goudhaantje Bailey schudde vlak voor de koffie een wereldgoal uit z'n sloffen.

Na de pauze werden de Genkse fans wel verwend. De Limburgers kwamen een pak beter uit de kleedkamer, maar het bleef uitkijken voor de gevaarlijke tegenstoot van Anderlecht. Paars-wit, duidelijk bevrijd van de titelstress, kwam op het uur op 1-2. Suárez rondde een knappe pass van Djuricic af. Klassegoal. Lang konden de jongens van Hasi niet genieten van die voorsprong. Buffel profiteerde van slap verdedigen en zette de bordjes al snel opnieuw gelijk.

De wedstrijd leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, tot Pozuelo een kwartier voor tijd met een heerlijke krul de 3-2 op het bord zette. Anderlecht was van slag en lag twee minuten later uitgeteld tegen het canvas toen Ndidi met een rake knal er 4-2 van maakte. In de extra tijd zette Karelis - ook een héérlijk doelpunt - de 5-2 eindstand op het bord. Anderlecht moet op de slotspeeldag nog minstens een punt pakken om de tweede plek veilig te stellen. Als Genk zondag wint van AA Gent, wordt het toch nog derde.

Lees nu het verslag van onze man in de Cristal Arena op HLN SPORT PLUS! Bekijk alles van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees, vijf weken lang voor slechts één euro.

photo_news
belga
belga
BELGA
photo_news
Photo News
Photo News
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
BELGA
photo_news
belga
belgaReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels