Na de discutabele goal van Vanaken: camera’s op doellijn in heel play-off 1 en halve finales en finale play-off 2

Er kwam de vraag naar doellijntechnologie na de goal van Vanaken tegen Antwerp.
Photo News Er kwam de vraag naar doellijntechnologie na de goal van Vanaken tegen Antwerp.
Een innovatie in de Jupiler Pro League. Tijdens alle matchen van play-off 1 en de halve finales en de finale van play-off 2 zal er doellijntechnologie actief zijn. Dat besliste de Pro League zopas. Er komt een systeem met twee camera’s die aan de doelpalen zullen geplaatst worden. 

Nadat de lob van Hans Vanaken tegen Antwerp werd goedgekeurd - niemand weet of de bal daadwerkelijk over de doellijn was of niet -, klonk de roep om doellijntechnologie in het Belgisch voetbal weer wat luider. De Pro League, die al langer offertes had aangevraagd bij gespecialiseerde bedrijven, heeft nu een systeem klaar dat het het huidige seizoen nog geïmplementeerd zal worden. 

In alle matchen van play-off 1 en in de halve finales en de finale van play-off 2 zullen twee camera’s aan beide doelpalen actief zijn om na te gaan of een bal helemaal over de doellijn is. Dat werd in een Raad van Bestuur van de Pro League beslist. 

Het televisiecontract werd vandaag niet behandeld. 
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc ledure

  Dat is toch al bij andere ploegen ook al gebeurd dat er getwijfeld werd, Waarom altijd de naam Club Brugge als eerste er bij betrekken ?????

 • Arie Verwimp

  En de finale in 1b dan? Die tellen zoals gewoonlijk niet mee...amateurs!!!!

 • eddy ceulemans

  Ik kan dat alleen maar toejuichen. Hoe minder beslissingen er overgelaten worden aan het trio op en opzij van het veld hoe beter. Ook de klok zou men beter stilzetten telkens de bal niet in het spel is ( zoal bij basketbal ). Nu beslist de scheidsrechter eigenmachtig om 5 of 8 minuten bij te tellen en of een corner nog mag genomen worden of niet (???). De gemoederen van de supporters worden opgehitst door tijdrekken allerhande. Ook dit is voorbij als de klok gewoon stilgezet wordt.

 • Jos Vannuffelen

  Bal was overduidelijk binnen.

 • ringo van der pulst

  Eigenlijk moet je dank u hans zeggen om zo te scoren.Maar dank zij hem was er discussie genoeg om er eindelijk aan te beginnen.Probeer eens,dank u hans;Moeilijk gaat ook.