Na buitenspeldoelpunt van Vormer wil eigenaar Antwerp videoref zelf wel aankopen

BELGA
Club Brugge sleepte in het ultieme slot op bezoek bij Antwerp uiteindelijk nog een punt uit de brand. Het deed dat wel via een buitenspeldoelpunt van Ruud Vormer en dat zit de fans van Antwerp duidelijk hoog. De eigenaar van 'The Great Old' Paul Gheysens wil dan ook ingrijpen en is zelfs bereid om zelf een installatie aan te kopen zodat de videoref permanent aanwezig kan zijn op de Bosuil.

De lijnrechter vlagde dan wel bij de bewuste fase, maar scheidsrechter Sébastien Delferière floot uiteindelijk niet voor buitenspel. Het gevolg: Vormer mocht de 2-2 maken zodat Club Brugge de nederlaag net kon afwenden. De videoref was niet aanwezig op de Bosuil, dus het Brugse feestje mocht doorgaan. "Het is onbegrijpelijk dat voor dergelijke matchen geen videoref voorzien wordt door de Koninklijke Belgische voetbalbond", klinkt het op de website van Antwerp. 

"De eigenaar van de club, Paul Gheysens, laat weten dat hij zélf wel zo’n installatie wil aankopen, die permanent op de Bosuil aanwezig kan zijn. Het enige wat de Koninklijke Belgische Voetbalbond moet doen, is het toestel homologeren. Potentieel mistasten van de scheidsrechter kan dan simpelweg door technologie aangepakt worden op de Bosuil, een oplossing die anno 2018 blijkbaar nog niet lukt vanuit de KBVB."

BELGA83 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gilbert Vermeersch

  Het was géén buitenspel.. Maar er is wel een Penalty tege Antwerp niet gefloten. 2-2 is juiste uitslag.

 • Rigobert Deleu

  Het was penalty en geen buitenspel en wel rood voor Kums . Alles netjes opgelost voor alle supporters .

 • Mark Van Hauwermeiren

  En na bekijken van Extra Time kreeg ik dus de bevestiging van wat ik al wist ... In geen 100 jaar buitenspel. Ik herhaal : GEEN BUITENSPEL! Wat betreft het handspel van Vandamme ...

 • Dirk Van der Weeën

  Een andere plaat graag !!!!!!!

 • John Ulmer

  Mannekes, dat je niet voor Brugge bent OK, geen enkel probleem. Maar dat je vandaag gaat klagen dat er géén videoref was en toen Vormer in de slotfase in Eupen 2-2 maakte (penalty op aangeven van de videoref) stond te klagen dat er wél een videoref was...is een beetje belachelijk, niet?