Mulder: "Toen bracht de coach in het nauw een scharminkel binnen de lijnen. Rechterspits. Hij heet Saelemaekers"

 Alexis Saelemakers
Photo News Alexis Saelemakers
Jan Mulder, commentator bij  Het Laatste Nieuws, laat naar wekelijkse gewoonte ook vandaag weer zijn licht schijnen op de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League. En hij nam niet toevallig de nederlaag van Anderlecht, vrijdag bij Sint-Truiden, onder de loep.

We gaan even terug naar vrijdagavond en STVV-Anderlecht. Slecht spel, rookbommetjes, nog slechter spel. STVV wint verdiend, voor Anderlecht lijkt de bodem bereikt.

Trainer Hein Vanhaezebrouck kan er, mede door blessures van enkele sterkhouders, maar geen beweging in krijgen. Zelfs in het vooruitzicht van de thuismatch tegen Moeskroen, komend weekeinde, durft de hartstochtelijkste supporter en de professioneelste analist niet te beweren dat er een overwinning aankomt. Het Astridpark en de algehele malaise.

Gedwongen door de blessures en de zwakke prestaties van de basisspelers was de trainer van paars-wit gedwongen een legertje jeugdtalenten mee te nemen naar Stayen. Sambi is een mooie voetballer. In de malaise bleef hij onopgemerkt. Begrijpelijk.

Toen bracht de coach in het nauw een scharminkel binnen de lijnen. Rechterspits. Hij heet Saelemaekers. Onthoud die naam. Vanhaezebrouck had Saelemaekers een paar minuten kunnen gunnen, maar liet hem meer dan een kwartier spelen. Hulde.

Saelemaekers debuteerde met de overtuiging van een sterspeler. In het donkerste uur van de club was er plotseling iemand om van te genieten. De vonken vlogen er vanaf. Saelemaekers (ik ken zijn voornaam niet, maar die komt straks wel aan de oppervlakte, o ja) wervelde vanaf de eerste seconde van dat historische kwartier. De tijd was te kort voor hem bemeten om nog wat aan de uitslag te veranderen.

Saelemaekers moet een hele wedstrijd spelen. Zondag tegen Moeskroen? Eens kijken of Hein Vanhaezebrouck oog voor deze noodzaak heeft. En anders wachten we vol ongeduld af.
24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Bijna geen Belgische spelers meer in de meeste ploegen !!! Hoe kan ons niveau dan naar boven gaan ? En die 2e en 3e rangsbuitenlanders die geen meerwaarde zijn voor onze kompetitie

 • frankie bressinck

  Ja, het is waar die jongen viel goed in. Maar wat die Dauda kwam doen is mij onduidelijk. En wat Appiah, Chipciu en Spajic ervan bakten was ook niks! Stanciu speelde de pannen van het dak bij Praag dit weekend maar bij RSCA zagen ze dat niet. Een stelletje amateurs dat zijn ze die "kenners"" van Anderlecht!

 • PETER VAN OYCKE

  Hebben die luiaards geluk dat Bossie geen trainer meer is...

 • marnix vande wiele

  Waar is de tijd dat belgische ploegen nog durfden spelen met begische spelers ? Loopt er zo weinig talent rond ?scouting kijk eens in je eigen achtertuin . Dan spelen eerste klassers met elite bij de jeugd. Zo heet die competitie. Geef die elite dan ook kans. Hein een goede trainer is iemand die van mindere goden een ploeg maakt. En zo hoger niveau haalt.

 • Guido Volkaerts

  In de linkerkolom kon er welgeteld één ploeg winnen... Dat zegt genoeg over onze (zwakke) competitie en de algehele malaise die er heerst. Hervorming is dringend nodig: 1) Stop met al die (tweederangs) buitenlanders te shoppen. 2) Terug naar een regel waarbij je maximaal 3 buitenlanders tussen de lijnen mag hebben. 3) Winterstransfers in eigen competitie verbieden (toch onlogisch dat je voor twee ploegen kan spelen in één seizoen...) enz...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00