Mulder: "Olivier Deschacht is de Wederopstanding van het Jaar. Contract? Verlengen"

BELGA

Ricardo Sá Pinto was dit seizoen al een paar keer voor driekwart ontslagen, lag soms letterlijk op de grond, maar bleef. En overwon. Gisteren speelden zijn Rouches Racing Genk van de mat en hebben nu zelfs de titel in zicht. Beker reeds gewonnen.

Elders in het land is er spijtig genoeg ook een wederopstanding gaande: Michel Preud’homme heeft er weer zin in, toevallig in de baan van Sá Pinto. De ene wederopstanding zit de andere dwars, wat slecht is voor de kwaliteit van een wederopstanding. Beide kandidaten vallen af.

AA Gent stond op met trainer Yves Vanderhaeghe, volbracht een indrukwekkende inhaalrace, en zakte de afgelopen weken zo ver terug dat de verlosser het niet lang meer zal maken. Dat was de wederopstanding van het jaar dus ook niet.

De Antwerpse derby? Te veel rellen er om heen.

Harbaoui van Zulte Waregem? Play-off 2. Niemand die er veel van heeft gemerkt.

Olivier Deschacht, een maand geleden nog verbannen naar ‘Neerpede’, een kamp op tienduizend kilometer van het Astridpark waar hij met de jeugd moest trainen, zat zijn straf uit, vocht zich terug en speelde gisteren in Brugge zijn zeshonderdste wedstrijd in het eerste elftal van RSC Anderlecht. In de topper van het jaar oogde hij fit en jeugdig. Hij was, met Najar en Trebel, de beste man van het veld. Olivier Deschacht is de Wederopstanding van het Jaar. Contract? Verlengen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank voorspoels

  Gaston FOUBERT @ als deschacht de beste speler van anderlecht is dan weet je wel hoe droevig het niveau is . Vorig weekend duidelijk de scheidsrechter nodig gehad of de competitie was voorbij . Deschacht is wel een speler met inzet , en voor de ploeg maar ooooh toch zo een zwakke voetballer als ik die zie spelen denk ik altijd aan comedy capers en ik zou als doelman nooit een goed gevoel hebben met deschacht voor mij .

 • marnix vande wiele

  Zoals steeds jan ben je rechtuit rechtaan met de nodige ernst kennis en kwinkslagen . Ben grote fan van jou je ideeën hoe voetbal hoort te zijn vrank en vrij open en aanvallend . Waarom word jij geen trainer dan tenminste mooi voetbal en niet zo gesloten op één vierkante meter. Olivier gelijk dat je durft opkomen voor je mening

 • Gerry Cle

  Deschacht is een voorbeeld voor iedereen. Hij kent zijn beperkingen en speelt zijn troeven ten volle uit. Door zijn degelijke sobere spel kan hij zich zo lang handhaven in een topploeg.

 • FILIP COUVREUR

  Hahahahahaha......wacht maar tot donderdag ollie......gisteren was FCB niets waard...........

 • marc polfliet

  Jan Mulder draait ook zoals de wind.