Moest de 0-1 van Teodorczyk afgekeurd worden? Pool flirtte met de buitenspelval

Net voordat Teodorczyk de 0-1 voorbij Gabulov trapte, flirtte de Pool met de buitenspelval.
RV Net voordat Teodorczyk de 0-1 voorbij Gabulov trapte, flirtte de Pool met de buitenspelval.

Een mooier eerbetoon voor zijn overleden broer kon Lukasz Teodorczyk zich niet inbeelden. Al rezen er wel enkele vraagtekens bij de openingstreffer van Anderlecht op het veld van Club Brugge. In de actie die voorafging aan de 0-1 flirtte Teodorczyk namelijk heel even met de buitenspelval. De videoref (VAR) oordeelde blijkbaar dat het in deze fase niet om een 'clear error' ging en greep dan ook niet in. Ook op de stilgezette beelden is het lastig om een correct oordeel te vellen. Moest de 0-1 dan toch afgekeurd worden voor buitenspel?

BELGA
BELGA38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jammy cappon

  Tis simpel, een speler van Anderlecht staat NOOIT buitenspel. Er wordt wel gevlagd voor vossen die geen buitenspel stond en een kleine teen van diaby heeft men ook gezien, maar een Anderlechtspeler staat nooit buitenspel.

 • Bart Vanderbruggen

  Handen en armen doen helemaal niets ter zake bij buitenspel, alleen hoofd, lichaam en voeten. Hier kan geen discussie over bestaan: minstens het hoofd en het lichaam van Teo zitten voorbij de voorlaatste tegenspeler van Brugge, dus overduidelijk buitenspel. En ik ben geen Brugge-supporter, voor alle duidelijkheid.

 • Willy De Schrijver

  Komaan zeg dit is toch geen clear error. Waar is trouwens de linkerhand van de Bruggeling?

 • Bart Vanderbruggen

  Beste Manu, Hierna een uittreksel uit de regels van de KBVB voor 2017-2018: "Een speler bevindt zich in buitenspelpositie indien: een deel van hoofd, lichaam of voeten zich op de helft van de tegenpartij bevindt (tot de middellijn) en een deel van hoofd, lichaam of voeten dichter bij de doellijn van de tegenpartij is dan de bal en de voorlaatste tegenspeler" Hier kan dus geen discussie over zijn. Dit is overduidelijk buitenspel (hoofd, lichaam).

 • Marko Decandt

  De lijn wordt getrokken met de voet van de RSCA speler onderaan in beeld, niet met Teo. Je moet ook enkel naar de voeten kijken voor buitenspel en dan zie je duidelijk dat Teo niet buitenspel staat met de speler van FCB die achter hem staat.