Moeskroen wipt naar gedeelde tweede plaats na driepunter tegen AA Gent

BELGA
Excel Moeskroen
MOU
Excel Moeskroen MOU
2
1
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Moeskroen heeft in eigen huis de maat genomen van AA Gent: 2-1. De Henegouwers wippen zo met zeven op negen naar een gedeelde tweede plek.

Na een kabbelende openingsfase nam Gent halfweg de eerste helft resoluut het heft in handen op Le Canonnier. Sylla vond voor doel Depoitre die met een duikkopbal Vasic vloerde, 0-1. Moeskroen lag onder, en haalde opgelucht adem toen een schot van Bezus via de onderkant van de lat uit het doel stuitte. 

Tien minuten voor de rust kwam er dan toch een reactie van de Henegouwers. Een afgeweken schot van Boya ging pardoes voorbij Kaminski, 1-1. Gent was even van slag en kreeg op slag van rust nog een tweede tegentreffer te slikken. Asare liet Campins van achter zijn rug duiken. Plots stond het 2-1.

Na de pauze kregen de supporters hetzelfde spelbeeld voor ogen. Gent had overvloedig balbezit, maar deed daar te weinig mee. Moeskroen wachtte af. Tien minuten voor tijd leek Gent dan toch langszij te komen. Invallers David en Kvilitaia vonden elkaar voor doel, maar de Georgiër stond bij het maken van de goal buitenspel en dus keurde ref Boterberg - op advies van de VAR - het doelpunt af. 

Gent bleef drukken en Van Durmen knikte de bal bijna in eigen doel. De middenvelder mocht van geluk spreken dat de lat in de weg stond. Het bleef 2-1. Gent zal zich donderdag moeten herpakken voor de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League, thuis tegen het Cypriotische AEK Larnaca. 

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • didier de coster

    de lachers van aagent gaan het best nog lachen ... op het laatst gaston cobw

  • Gaston FOUBERT

    De lachers van Gent voor het gelijkspel van Mouscron tegen RSCA mogen al een toontje lager zingen.