Moeskroen verliest tegen KVO voor achtste keer op rij en zit stevig in nesten (0-1)

1 op 15 en 0 op 21, die statistieken stemmen een mens met een hart voor KV Oostende en Moeskroen niet bepaald optimistisch. Beide teams konden in 2015 nog niet winnen, maar daar kwam vanavond dan toch verandering in voor KV Oostende. In een troosteloze, saaie en slaapverwekkende vertoning bewezen 'Les Hurlus' en de 'Kustboys' lange tijd dat ze het winnen bijna letterlijk verleerd zijn tot Coulibaly vijf minuten voor tijd de bal doodleuk in doel mocht tikken nadat Cros en Mezague zich verkeken op een voorzet van invaller Musona. Voor Moeskroen-Péruwelz is het al de achtste nederlaag op rij, een dramatisch gegeven dat hen ook in acuut degradatiegevaar dropt. Het 'weireldploegsje' van Marc Coucke wenkt een rustig seizoenseinde.

Voor animo, goed voetbal en sfeer moet je tegenwoordig niet meer op Le Canonnier zijn. In de eerste helft van het seizoen was het wel anders met klinkende zeges tegen Standard en Anderlecht, maar dat tijdperk lijkt wel een eeuwigheid geleden. Trainer Fernando da Cruz heeft natuurlijk wel excuses die hij kan aanhalen. Van het gouden spitsentrio Badri-Diaby-Langil dat in de herfst wekelijks de velden onveilig maakte, blijft bijvoorbeeld niks meer over. Topschutter Abdoulay Diaby keerde terug naar Lille, Steeven Langil is nog een schim van zichzelf en was vanavond ziek en Anice Badri? Tja, die zat niet eens in de kern. Nog opvallend vanavond: 11 Fransen - Pieter-Jan Monteyne was namelijk geschorst - tussen de lijnen, een unicum in onze competitie. Bij de bezoekers van KV Oostende geen Carl Hoefkens en Bjorn Ruytinx, beide routiniers zaten op het strafbankje. 'Fredje' Vanderbiest rekende op een begenadigde avond van het kwartet Ruiz, Canesin, Jali en Berrier.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA

Leuk begin, saai vervolg
Het begon wel leuk daar in het rustige Henegouwen. De karig opgekomen fans zagen nog in de eerste minuut hoe Tristan Dingome veel tijd en ruimte kreeg om Didier Ovono te belagen, de Gabonese goalie pakte uit met een noodzakelijke beenveeg. De bezoekers - met hun meegereisde fans als opzwepende factor - reageerden met een sublieme pass van spelverdeler Franck Berrier. De laatste weken ook niet bepaald top, maar dit bewees toch weer zijn klasse en flair. Helaas kon zijn targetspits Coulibaly net niet bij het leer. Enkele minuten later waren de Kustboys daar opnieuw en dit keer pakte de Costa Ricaan Ruiz uit met een prachtig steekballetje op alweer Coulibaly, maar ditmaal was sluitstuk Pierrick Cros snel op de bal om de 34-jarige Senegalees het afdrukken te beletten. Een schotje uit een scherpe hoek van Kevin Vandendriessche - volgend jaar bij KV Oostende - was het volgende hoogtepuntje van een leuke openingsfase, maar dat was het dan ineens. Beide teams vervielen in slordigheden, een laag tempo, gebrek aan inspiratie en storende overtredingen. Het spandoek van de thuisfans "pas de sueur, pas de clameur" oftewel "geen zweet, geen aanmoedigingen", bleek niet onterecht. Een gevaarlijke kopbal van de noodgedwongen ingevallen Nicolas Perez was het beste wat we nog voor de kiezen geschoven kregen.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA

Van kwaad naar erger
Na rust kregen we al snel een dot van een kans voor Franck Berrier. Krachtpatser Coulibaly bewees zijn nut door prima door te koppen en de Fransman mocht op Cros af, maar zag zijn gekruist schot nog mooi beroerd door de vingertoppen van de thuisdoelman. Een veelbelovend begin van de tweede helft, maar het bleek weer een zeldzaam moment van verblijding. Wat Didier Ovono vier minuten later deed, was kenschetsend voor de partij. De doelman van Oostende wilde rustig uitvoetballen en ging dan even aan het dribbelen met de opzittende Perez in de buurt en had veel geluk dat er geen tegengoal van kwam. Op het uur trilden de netten dan toch voor Moeskroen, maar Luc Wouters had goed gezien dat Tristan Dingome - die nochtans knap afwerkte - de bal met de arm had meegenomen.

Gefrustreerde Coulibaly scoort
Bij KVO stonden ze bij momenten echt wel lamentabel te verdedigen en Baptiste Schmisser demonstreerde dat door zich kinderlijk het leer uit de voeten te laten halen, de goed ingevallen Nicolas Perez vergat evenwel opnieuw te profiteren. Vanderbiest schudde zijn jongens even wakker en dat hielp want Coulibaly kopte op een corner ei zo na de 0-1 binnen, Julian Michel stond gelukkig voor Cros op de doellijn om op te ruimen. Een zielloze brilscore leek in de maak tot een misverstand tussen Mezague en Cros op een lage voorzet van de kwieke Musona werd afgestraft door een stomverbaasde 'Eli' Coulibaly. De Senegalees juichte amper en ging zelfs even de fans van Oostende provocren met een sleutelgebaar. "Krik, krak, mondje dicht."

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Door de deugddoende zege vaart KV Oostende definitief veilige wateren binnen terwijl Moeskroen het degradatiespook voor de voordeur aantreft. Van seizoensrevelatie naar degradant? Het kan verkeren, niemand die dit enkele maanden terug had durven voorspellen.