Moeskroen-speler Boli vrijgesproken voor tik aan Plet

Voor Kévin Boli was het zaterdagavond een bewogen avond: een gele kaart, ontsnapt aan rood, maar dan toch nog uitgesloten.
BELGA Voor Kévin Boli was het zaterdagavond een bewogen avond: een gele kaart, ontsnapt aan rood, maar dan toch nog uitgesloten.
Goed nieuws voor Moeskroen-Péruwelz, want ondanks een rode kaart voor Kévin Boli hoeven de Henegouwers geen schorsing te vrezen voor hun Franse verdediger. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oordeelde maandag dat de rode kaart die ref Lawrence Visser zaterdag uitgedeeld had een voldoende zware straf was.

In de slotfase van de met 0-1 verloren competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem kwam het na een stilstaande fase tot een opstootje tussen Essevee-spits Glynor Plet en Moeskroen-speler Boli. Daarbij haalde die laatste met zijn hand licht uit richting de rug van de lange Nederlander. Voor scheidsrechter Visser was die beweging voldoende om een rode kaart te trekken.

Geen sanctie
Het Bondsparket stelt echter geen schorsing voor aan de 23-jarige speler van de promovendus. "Het gaat om een lichte slag met de hand richting de tegenstrever", klinkt het. "Er wordt geen sanctie weerhouden."Dat betekent dat Moeskroen-Péruwelz in zijn volgende competitiewedstrijd, op 26 december in het stadion van KV Mechelen, wel degelijk op de Fransman kan rekenen.

PHOTO_NEWS