Moeskroen sneert naar klacht OHL: "Schandalig en ter kwader trouw"

Edward Van Daele, voorzitter van Moeskroen-Péruwelz
belga Edward Van Daele, voorzitter van Moeskroen-Péruwelz
De vijf eersteklassers die gisteren in 'tweede zit' voorkwamen voor de licentiecommissie - KV Kortrijk, Standard, Zulte Waregem, STVV en Moeskroen-Péruwelz - maken zich allen sterk volgende week hun licentie te krijgen. Moeskroen beet scherp van zich af tegen de klacht van degradant OHL.

Moeskroen-Péruwelz kwam gisteren als laatste van de vijf eersteklassers aan de beurt voor de licentiecommissie. Hun zitting duurde het langst. Voorzitter Edward Van Daele beantwoordde onder meer vragen over de eigendomsstructuur van de Maltese vennootschap Latimer, huidig hoofdaandeelhouder van de Henegouwse club. Het bedrijf staat op naam van Adar Zahavi, neef van de Israëlische spelersmakelaar Pini Zahavi. Onder meer diens zoon Gil en rechterhand Marc Reutenberg zetelen in het bestuur van Moeskroen. De drie clubs OHL, Westerlo en STVV die halfweg vorige maand een klacht indienden over Moeskroen-Péruwelz baseerden die op de beschuldiging dat een makelaar de Henegouwse club runt. Het bondsreglement verbiedt dat. De klacht betekent voor OHL de laatste strohalm om degradatie te vermijden.

Moeskroen maakte zich na de zitting sterk groen licht van de licentiecommissie te krijgen: "Die drie clubs hebben ter kwader trouw gehandeld", zei Van Daele. "We hebben meer uitleg over de financiering en personen achter Latimer gegeven, maar in ons bestuur zit niemand die ooit een daad als makelaar verricht heeft, punt." Van Daele was duidelijk niet opgezet met de aanval van derden. "Als dit blijft duren, slaan we terug. Vorig seizoen was het ook zo met de klacht van Lierse en Cercle. Door de onzekerheid liepen we toen één miljoen euro mis aan abonnementen en sponsoring."