Moeskroen-Péruwelz: "Geruchten over toekomst club zijn ongegrond"

De spelers van Moeskroen-Péruwelz vieren een doelpunt
PHOTO_NEWS De spelers van Moeskroen-Péruwelz vieren een doelpunt
Promovendus Royal Moeskroen-Péruwelz heeft vandaag gereageerd op enkele geruchten omtrent de toekomst van de club. Zo blijven de Henegouwers zeker voor 51 procent in handen van de Franse club Lille, aldus Moeskroen-voorzitter Edward Van Daele.

De geruchten zwollen aan dat de promovendus dichtbij een overname stond. In het verhaal is een belangrijke rol weggelegd voor Marc Coucke, die voor 5 procent aandeelhouder is bij Lille. Coucke, de grote man bij KV Oostende, zou dat aandeel willen vergroten en vervolgens de banden met Moeskroen doorsnijden om de kustploeg te laten profiteren van het aanbod van Franse spelers.

"De voorzitter en de gehele leiding van RMP willen de supporters geruststellen naar aanleiding van de hardnekkige, maar ongegronde, geruchten over de toekomst van de club", zo communiceerden de Henegouwers vandaag. "Al vier jaar lang is LOSC een partner van Moeskroen. De afgesloten overeenkomsten zullen door beide partijen trouw worden gerespecteerd."

"Pas wanneer dat nodig is, zullen we voorstellen bekijken die tot mogelijke serieuze partnerships kunnen leiden. Die moeten wel tot doel hebben de club en zijn opleidingscentrum te versterken", besloot RMP-voorzitter Van Daele.