Moeskroen en KVM onthouden zich van commentaar na zitting BAS: "Om geen olie op het vuur te gieten"

photonews
Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft zich deze namiddag in Brussel gebogen over het beroep van KV Mechelen tegen de licentietoekenning aan Moeskroen. Na een zitting van bijna drie uur onthielden beide clubs zich van commentaar. Het BAS maakt voor 10 mei zijn uitspraak bekend.

KV Mechelen, dat uit de Jupiler Pro League degradeert, ving "vanuit verschillende hoeken" op dat de licentie voor 1A van Moeskroen "problematisch" is. Omdat de Licentiecommissie, de Pro League en de KBVB dat volgens de degradant niet voldoende onderzocht hebben, stapte de club naar het BAS.

Na de bijna drie uur durende zitting wilde geen van beide clubs reageren. "Om geen olie op het vuur te gooien", aldus Moeskroen-voorzitter Patrick Declercq. KV Mechelen hield er volgens hem een gelijkaardige argumentatie op na als Westerlo vorig jaar. De Henegouwers moesten de voorbije drie seizoenen ook telkens uitleg geven over hun vermeende banden met spelersmakelaars. Het BAS kende telkens de licentie aan Moeskroen toe.

Intussen loopt er ook een kortgedingprocedure aangespannen door KV Mechelen tegen de KBVB. Zo hoopt de club, terwijl het onderzoek tegen Moeskroen loopt, als zeventiende club aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League te kunnen beginnen. Om de juridische drietrapsraket te vervolledigen, diende KV Mechelen een strafklacht met burgerlijke partijstelling in. De Brusselse onderzoeksrechter vlooit uit of Moeskroen in handen is van de buitenlandse voetbalmakelaars Pini Zahavi en Fali Ramadani.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.