Misser Legear in slotseconden breekt zwak Standard zuur op

Het is dit keer geen 5-2 nederlaag geworden, maar toch heeft Standard opnieuw niet kunnen winnen op bezoek bij Moeskroen. De Rouches kwamen bij de Henegouwers, puntenloos laatste in het klassement, niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. De Luikenaars klommen nochtans op voorsprong via Knockaert, maar gaven de voorsprong op slag van rust nog uit handen. Legear kreeg in de absolute slotfase nog dé kans op de winning goal, maar de invaller miste onbegrijpelijk. Moeskroen heeft zo zijn eerste punt beet.

Flashback naar 15 augustus 2014. Toen liet toenmalig promovendus Moeskroen-Péruwelz Standard alle kleuren van de regenboog zien. Onder impuls van Steeven Langil en Abdoulay Diaby kregen de Rouches een 5-2 pandoering om de oren. Nu, dag op dag een jaar later, stond diezelfde partij op het programma. Maar met heel wat nieuwe namen.

Eén van die nieuwe jongens heet Anthony Knockaert. Een irritant baasje op het veld voor vriend en vijand, maar wel o zo belangrijk voor Standard. Dat liet de winger vandaag nog eens duidelijk zien. Met het hoofd zette hij de Rouches op 0-1. Een verdiende voorsprong, al speelden de Luikenaars geen memorabele match. Vooral door de onkunde bij Moeskroen kon Standard makkelijk controleren. De gelijkmaker op slag van rust van Thibaut Peyre kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

De eerste helft was al matig, maar wat dan gezegd over de opvoering na de pauze. Flauwe bedoening, en dan zijn we nog mild in onze analyse. Standard kwam nauwelijks nog in de buurt van Offir Marciano, terwijl ook zijn concullega aan de overkant een rustige avond beleefde. Slavoljub Muslin gooide dan maar Mohamed Yattara in de strijd. De ex-spits van Olympique Lyon zorgde meteen voor wat meer dreiging, maar ook hij kon de bakens niet verzetten.

Het samenspel met Ivan Santini was zowat het enige lichtpunt in een bijzonder slappe wedstrijd. De Kroaat - wat een zwakke match van hem - had de winning goal aan de voet, maar miste onbegrijpelijk. Zelfde verhaal bij Jonathan Legear. In de absolute slotseconden liet hij dé kans op 1-2 liggen. Na de 5-2 nederlaag van vorig seizoen heeft Standard opnieuw niet kunnen winnen op Le Canonnier.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA