Mirallas de verlosser! Uitgerekend hij bezorgt Antwerp een krappe zege tegen KV Mechelen

Mirallas viert.
Photo News Mirallas viert.
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
0
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
Typisch Antwerp. De rebellen van het ene weekend zijn de volgende week matchwinnaar. Kevin Mirallas verloste de Great Old: 1-0.

Surprise van de chef: Kevin Mirallas, vorige week nog tijdens de wedstrijd naar de kleedkamer, stond gewoon in de basis. Opa Bölöni oogt soms wat ouderwets, maar je moet hem niet leren om een kleedkamer te managen.

Je zal het altijd zien. Net wanneer je je na driekwart wedstrijd afvraagt waarom die Mirallas nog áltijd op het veld staat, gebeurt het. Korte draai. Laag schot. Verre hoek. Goal.

From zero to hero. Mirallas gebaarde verontschuldigend naar de hoofdtribune. “Mes excuses, Anvers.” Ik zat fout, vorige week.

Mbokani, Lamkel Zé, Refaelov – wie presteert, mág eens uit de pas lopen in Antwerp.

Kevin Mirallas matchwinnaar – wie had dat vijf dagen geleden durven denken? Only op de Bosuil.

De zege was verdiend. Het was een goed Antwerp in het openingskwartier. Dat de Great Old bij de rust niet op voorsprong stond, had het enkel aan zichzelf te danken. Heer en meester in balbezit. Rodrigues was kwiek. De Sart en Haroun alweer sober en goed.

Photo News

Heel anders dan KV Mechelen. Dat trok zich terug in de loopgraven. Op het middenveld kwam het een mannetje te kort. Het was pompen voor Malinwa. Veel duels en lange ballen naar niemandsland en hopen dat die eens goed zou vallen. Dat gebeurde zelden of nooit. Het duurde tot diep in de tweede helft voor de bezoekers een bal tussen de palen trapten.

Hoedt miste ondertussen het onmisbare. Thoelen reageerde uitstekend op een kopbal van Mbokani. KVM spartelde in het diepe.

De sterkte van Malinwa is meteen ook de zwakte. ’t Is een collectief zonder vedetten die individueel het verschil maken. Maar als de ploég niet draait, is het vrouwen en kinderen eerst. Als Arjan Swinkels je beste veldspeler is, weet je welke soort wedstrijd je aan het spelen bent.

BELGA

Op slag van rust riep de VAR ref Lardot naar het schermpje. Hands en penalty – al de achtste van het seizoen voor Antwerp. Maar Dieu deed wat hij zelden doet: de kans de nek omwringen. Sléchte penalty.

Je mag nog zo dominant zijn, drié reuzenkansen missen is van het goede te veel. Dat kruipt in de kopjes. Het lag voor de hand dat Antwerp na rust zou wegzakken. De eerste twintig minuten na rust waren er om meteen te vergeten.

KV Mechelen róók dat er wat te rapen viel. Togui pegelde in het zijnet. De Bosuil begon te twijfelen. Tot minuut 75. Kevin Mirallas. 1-0.

Opa gaf zijn verloren gelopen zoon nog een applauswissel.

En Sinan Bolat hield de doorgebroken Schoofs nog van de gelijkmaker in de slotfase. Zijn eerste clean sheet van het seizoen. Proficiat Sinan. Proficiat Kevin. En proficiat Bölöni. People managen, het is een vak. 

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • René Schoeters

    Allee vooruit, hij is weer content kindje Kevin!

  • lu marissen

    De sjoemelaars en bedriegers van het voetbal moesten elke week op hun pan krijgen,ik snap alleen niet dat de andere ploegen nog willen spelen tegen zulk ploegske