Ga naar de mobiele website
^ Top

Michel Preud'homme zwaar ontgoocheld: "Onbegrijpelijk dat je zo wegzakt"

BELGA
Hij zuchtte eens diep toen hij op de persconferentie kwam. Michel Preud'homme was er het hart van in dat zijn ploeg na een sterke reeks van tien op twaalf opeens zo zwak voor de dag kwam. Op dat eerste kwartier en de periode na de gelijkmaker na. "Mijn spelers waren precies verrast dat er ook nog een tegenstander was die goed speelde", reageerde hij. "Onbegrijpelijk dat je zo wegzakt."

Nog maar eens een achterstand voor blauw-zwart in deze play-offs. "De vijfde keer al. Eigenlijk is het normaal voor ons", klonk het cynisch. "Daarna verwacht je een reactie, maar die kwam er niet. Bovendien pakte Oostende uit met enkele goede counters die dodelijk hadden kunnen zijn. Toch bleven we in de wedstrijd en scoorden we de gelijkmaker. Daarna volgden nog verschillende kansen op de 1-2, maar plots kregen we op een rare manier een doelpunt tegen. Na die goal was de moed weg en konden we niet meer reageren."

Nochtans stond er genoeg op het spel. "We hadden twee goede redenen om hier te strijden", zuchtte MPH. "Die tweede plaats veilig stellen uiteraard en ook om geen spijt te hebben mocht er toch iets zijn voorgevallen in Charleroi-Anderlecht." Maar zelfs toen dat 'iets' zich aan het voltrekken was in de vorm van de 1-0 voor Charleroi, spoorde dat de Bruggelingen blijkbaar niet aan om zich te herpakken. "We hebben erover gepraat tijdens de rust." Zonder succes, want de beste kansen waren opnieuw voor de thuisploeg. Heel even leefde Club op na de gelijkmaker, maar na de 2-1 van Akpala was het vat af. "Je voelde zo alles wegvallen bij ons."

Photo News
Photo News

En zo komt opeens ook de tweede plaats in gevaar. Verliezen zondag tegen AA Gent is uit den boze of er zit volgend seizoen zelfs geen Champions Leaguevoorronde in. Onnodige druk. "We hebben onszelf in deze situatie gezet. We konden het afronden na van zover te zijn teruggekomen. Maar als je het dan niet doet, moet je weer voluit. Hoe ik hen ga oppeppen? Het is hun job. Die hebben ze vandaag niet gedaan, dus moet het maar tegen Gent. Ga je mij nu ook nog vragen of ik de volgende twee nachten goed ga slapen?"

Dat belooft gezellig te worden voor zijn afscheidsmatch. "Ik ga pas volgende week communiceren over mijn toekomst." Niet twijfelen. De vraag is alleen of hij in schoonheid afscheid kan nemen met een tweede plaats of het een afscheid in mineur wordt.

Photo News
Photo News
Meer over10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ragnar Lothbrock

  Ze zoeken nog een trainer bij Standard

 • Tuur Tureluur

  Het kampioenschap werd niet verloren in de laatste weken maar al eerder in het seizoen.

 • Dirk Tuymans

  Laat ons hopen dat Gent zondag wint van de boeren. Dan maakt het Belgische voetbal zich minder belachelijk in de cl.

 • Straight on No way back

  Dan u wel mph maar het is niet enkel deze wedstrijd maar wel uw koppigheid! En met Simons hebben we weer verloren en zondag nog eens de boot in! Alles aan zichzelf te danken

 • Jos Ke

  Michel ze zijn je al lang moe daar in Brugge. En wij ook . Inpakken en wegwezen .

Gesponsord

Meld een bug