Michel Preud'homme verlengt contract in Brugge tot 2019

BELGA

Michel Preud'homme heeft zijn contract in Jan Breydel verlengd tot juni 2019. Het huidige contract van de 55-jarige MPH, die in september vorig jaar overnam van Juan Carlos Garrido, liep af in 2016. Dat nieuws deelde Bart Verhaeghe in een open brief aan de supporters mee op de website. "Michel wil met Club op lange termijn meegroeien en zal actief betrokken zijn bij alle onderdelen van de sportieve werking, inclusief scouting en transferbeleid", aldus Verhaeghe. Het is geen geheim dat Club Brugge, ondanks de uiteindelijk slechts derde plaats, erg tevreden is over het werk van Preud'homme en graag met hem langer in zee wou. In de brief herhaalt Verhaeghe ook de intentie om binnen vijf jaar in het nieuwe, eigen, stadion te kunnen spelen.

Sportief manager
Club geeft Preud'homme dus meer verantwoordelijkheden, waarbij de succescoach zal werken als sportief manager naar Engels model. Daarvoor had blauw-zwart in maart al informele gesprekken met Preud'homme opgestart. "Het feit dat het bestuur mij dat vraagt wil uiteraard zeggen dat het graag met mij verder wil. En ik voel me goed bij de huidige werking van Club", zei MPH toen.

Club Academy
Dat wordt nu dus geconcretiseerd in een officiële overeenkomst. "Met Michel Preud'homme en zijn staf hebben we een topteam dat nu gericht verder kan werken op de stevige basis die reeds gelegd is", vervolgt Verhaeghe in de open brief. "Onze ploeg wordt stap voor stap sterker en beter, met nieuw extern talent maar ook met onze eigen spelers. Want onze Club Academy levert uitstekend werk. Zo haalden dit seizoen de beloften niet alleen de kampioenstitel maar ook de beker binnen."