Michel Louwagie wil niet jammeren over pittige competitiestart AA Gent

BELGA
Landskampioen AA Gent start de Jupiler Pro League editie 2015-2016 op zondag 26 juli met een trip naar Westerlo. Dat raakte bekend bij de voorstelling van de kalender voor komend seizoen. De Buffalo's krijgen overigens een zwaar seizoensbegin voorgeschoteld, want op speeldag twee ontvangen ze KRC Genk en een speeldag later moeten ze op bezoek bij recordkampioen Anderlecht.

"De openingswedstrijd op Westel wordt inderdaad niet makkelijk, maar elke eerste wedstrijd is moeilijk", oordeelde AA Gent-manager Michel Louwagie maandag na afloop van de kalendervoorstelling in Diegem. "Daarna komt Genk over de vloer en die wedstrijd krijgt meteen een extra cachet", verwees Louwagie naar de kersverse overgang van T2 Peter Balette van de Buffalo's naar de Limburgers. "Patrick Janssens (de algemeen directeur van Genk) heeft me daar vanmorgen over gebeld, voor mij is die bladzijde nu omgeslagen", klonk het. "Wij zijn in ieder geval al bezig om een opvolger voor Peter te vinden".

Anderlecht
Op speeldag drie trekt de selectie van Hein Vanhaezebrouck naar het Astridpark voor een clash met Anderlecht, AA Gent kan dus gerust van een zware competitiestart spreken. "Het is inderdaad behoorlijk pittig, maar daar moeten we niet te veel over zeuren. In Play-off I van vorig seizoen hadden we in de slotfase ook een erg zwaar programma (met wedstrijden tegen Club Brugge, Standard en Anderlecht) en toen hebben we het er ook goed van afgebracht", oordeelde Louwagie, die binnen enkele weken zijn vooraf beloofde duik in de Leie zal maken.

115 jaar
AA Gent, dat voor de eerste keer in zijn 115-jarig seizoen kampioen werd en zo de groepsfase van de Champions League speelt, wil komend seizoen overigens opnieuw een competitieve ploeg op de been krijgen. "We hebben eerder al laten verstaan dat we onze selectie bij elkaar willen houden. Volgende week al hebben we onze eerste training, we zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen. Onze ambitie blijft in ieder geval om zo hoog mogelijk te eindigen", zegt Louwagie.