Michael Verschueren hekelt manier waarop hij naast Diagne greep: “Had niet gedaan wat Club deed”

Een breuklijn. Anderlechtmanager ­Verschueren betreurt de houding en kaping van Club Brugge in het dossier-Diagne enorm. “In hun geval had ik minstens eens gebeld.”

Wat volgt, is volgens Michael Verschueren “allerminst een oorlogsverklaring”. “Want wat Brugge deed, is in se niet verkeerd.” Maar dat Anderlecht het niet plezant vond, da’s nog te zacht uitgedrukt.

Verschueren: “Ik zal vertellen hoe het allemaal verlopen is. Vorige week was ik in ­Monaco. Daar heb ik woensdagnacht onderhandeld met de mensen van Galatasaray. Dat is zeer vlot verlopen, we hadden erg snel een akkoord over een huurtransfer voor Mbaye Diagne. Op donderdag zouden we dat allemaal op papier zetten, wat we ook gedaan hebben. Ook met de speler vonden we vervolgens een overeenkomst. Het enige wat nog moest gebeuren, was de onder­tekening van de contracten tussen alle ­partijen.”

Photo News

“Zondagavond hebben we alle documenten naar Galatasaray gestuurd”, vervolgt ­Verschueren. “De verschillende makelaars van de speler hadden dan weer gevraagd om hotelkamers te boeken — maandag zou ­Diagne zijn medische testen afleggen — en om hen te komen halen op de luchthaven en in Brussel-Zuid. Onze teammanagers stonden op die locaties te wachten. Na een uur belden zij: ‘De speler is er niet.’ Bizar, vond ik dat. Ik begon te telefoneren, maar kon ­niemand bereiken. Tot ik ineens een inkomende oproep kreeg...”

Het was de directie van Galatasaray. “‘Sorry, we hebben een bod van Brugge aanvaard, Mbaye heeft gekozen voor die club’, klonk het. Ik begreep het niet. Ondertussen hoorde ik dat de speler de teammanager was ­gepasseerd met een kap over zijn hoofd. Tja, dan begin ik me toch vragen te stellen.”

Onze realiteit is dat er op het einde van de mercato geen negen kwam. Dat is mijn verantwoordelijkheid

Michael Verschueren

Contact met Club Brugge had Verschueren niet. “Dat was niet aan mij. Als Brugge wist dat Anderlecht een akkoord had, dan is dat jammerlijk. In hun plek had ik het niet ­gedaan. Ik had dan minstens eens gebeld. (kalm) We zitten vaak samen bij de Pro League, we kennen mekaar, hé. Ik vind het not done.”

Verschueren trekt er zijn conclusies uit. “We moeten in de toekomst echt vermijden dat onze plannen in de kranten staan. Daarom ook werken we intern soms met schuil­namen. Was de komst van Vincent voortijdig uitgelekt, dan had Bart Verhaeghe hem misschien bij Brugge gewild.”

Uiteindelijk bleef Anderlecht achter zonder nieuwe spits, Papis Cissé (34) van Alanya­spor bleek onhaalbaar. “De Turken wilden hem niet lossen. Dat was anders dan Diagne. In dat dossier was het misschien een nadeel dat we geen Champions League spelen. We zullen zien of Diagne slaagt, Brugge heeft al 7 of 8 aanvallers. Je kunt je afvragen hoe dat allemaal zal verlopen, maar dat is hun realiteit. De onze is dat er op het einde van de mercato geen negen kwam. Dat is mijn verantwoordelijkheid.”

Club: “Er was geen akkoord met Anderlecht”

Club Brugge reageert sereen. Het ­benadrukt dat Anderlecht op geen enkel ­niveau een akkoord had over Diagne. Niet met de speler, niet met zijn entourage en niet met Galatasaray. Club verwijst daarbij naar de communicatie van Galatasaray SK, dat als beursgenoteerd bedrijf ­verplicht zou zijn om, zodra de onderhandelingen met een club concreet zijn, dat ook publiek te maken. De Turkse topclub deed dat zondagavond, toen het zo goed als rond was met Club. Over Anderlecht werd niet gesproken. Verder onthoudt Club zich van commentaar. Blauw-zwart wil de transfer van Diagne samen met de afgelopen mercato achter zich laten en zich weer focussen op het sportieve. 
216 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Modest Bonvivant

  Verschueren zou beter moeten weten, voetbal is geen sport meer, ook geen liefdadigheid, wel keiharde zaken, big business . Daar sluit men geen contracten met een woord of een handje schudden, enkel papier telt ( in zekere mate dan nog !). Wie weet moet je op het einde van het seizoen niet tevreden zijn dat je er naast gegrepen hebt ?

 • Gaston FOUBERT

  Wees gerust David, ze gaan daar in Brugge niet roteren, is niet de stijl van Clement, hij is Leko niet. Maar hij heeft wel het geluk dat er een paar na één goeie match al zeggen dat ze hogerop willen. Het probleem zal zich vanzelf oplossen.

 • David Van Petegem

  @Gaston, bij Brugge spelen ze wel mee op 3 fronten, dus al die spitsen zijn geen overbodige luxe. En Anderlecht ja, op hoeveel fronten spelen die nog eigenlijk?

 • Gaston FOUBERT

  Joachim, het gaat er niet om of Galatasaray Diagne moest verkopen maar om het feit dat hij naar club gaat en niet naar RSCA, en de manier waarop. Of Brugge versterkt is valt nog af te wachten, misschien lopen ze mekaar daar nu in de weg, of willen ze al meteen weer vertrekken omdat ze geen speelkansen krijgen..

 • joachim albert

  Galatasaray moest Diagne verkopen om Falcao te kunnen/mogen kopen. Financial fair play moest gerespecteerd worden. Zodus is Brugge versterkt maar Galatasaray nog meer. Informeer u vooraleer u reageert. Sommige commentaren zijn weeral niet gestaafd met de werkelijkheid of met deftige informatie. Mvg