Met deze videoboodschap zegt Ryan vaarwel tegen Club

Club Brugge neemt zo goed als zeker afscheid van Mathew Ryan. De Australische doelman (23) reist vandaag naar Valencia om er medische tests te gaan afleggen. Dat meldt blauw-zwart op zijn website.

Eind vorig jaar verlengde Ryan zijn contract in Brugge met daarin een afkoopsom van een slordige zeven miljoen euro waaraan Valencia, het nummer vier van de Primera Division, dus voldoet. Voor de post tussen de palen in het Mestalla lag de Aussie in balans met Man Utd-doelman Victor Valdes, maar diens looneisen lagen een pak hoger. Ryan speelde vorige donderdag al niet meer mee in de verloren Supercup tegen AA Gent, officieel omdat hij nog niet fit was.

Ryan speelt sinds 2013 voor Club Brugge. Hij werd de voorbije twee seizoenen verkozen tot doelman van het jaar in de Belgische competitie. In januari won hij de Asian Cup en werd hij er verkozen tot beste doelman.

"Deze keer kon ik niet weigeren"
"Als ik slaag voor die testen zal ik Club inderdaad verlaten", zegt Ryan op de website van Club. "Het was een plezier om in zo'n warme en familiale club te kunnen werken. Club heeft er alles aan gedaan om me nog een extra jaar hier te houden, wat de keuze nog moeilijker maakte. Ik had een geweldige tijd hier in Brugge. Maar ik voel dat het tijd is om deze stap te zetten. Vorig jaar sloeg ik nog een mooi aanbod af, maar deze keer kon ik echt niet weigeren. Ik ben Club dankbaar voor de kansen die ze me gegeven heeft, als jonge speler kon ik me geen betere plek indenken om te groeien. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van 'blauw-zwart' en ik blijf het alvast vanop de eerste rij volgen als supporter. Tenslotte nog a big thank you aan de beste fans van België!"

PHOTO_NEWS

Mannaert: "Werk maken van vervanging"

"We zien Mat niet graag vertrekken, maar beseffen dat dit voor hem een logische volgende stap in zijn carrière is", stelt sportief manager Vincent Mannaert. "We hebben er alles aan gedaan om hem nog minstens één seizoen te houden, maar zijn besluit staat vast. Hoedanook zijn we hem dankbaar voor zijn inzet de voorbije twee seizoenen. Mat is een topper op en naast het veld en zal het net als Bacca helemaal maken in de Primera Division. Dit afscheid doet niets af van onze ambities voor het komende seizoen. We maken al volop werk van vervanging."

PHOTO_NEWS