Met dank aan Vlap: Anderlecht wint verdiend van zwak Racing Genk en komt op 5 punten van play-off 1

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
2
0
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
‘Vlappie’ brak de ban voor Anderlecht. Een goed voetballend paars-wit won verdiend van landskampioen Racing Genk. Michel Vlap deed het Lotto Park juichen met twee doelpunten. 

Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. Van Crombrugge moest paars-wit in de eerste vijf minuten twee keer rechthouden - prima reddingen op pogingen van Paintsil en Onuachu. Het leek een moeilijke partij te worden voor Anderlecht. Tot Kompany en co het wedstrijdbeeld keerden. De thuisploeg nam de bovenhand en legde bij momenten goede combinaties op de mat. Een afgeweken voorzet van Vlap belandde op de paal, een bedrijvige Doku toonde zich vaak net niet efficiënt genoeg. Op het halfuur moest Vandevoordt redding brengen op een gevaarlijk schot van Chadli, aan de overkant besloot Ito te centraal om Van Crombrugge te kloppen. 0-0 na een boeiende eerste helft.

Anderlecht kwam het best uit de kleedkamer en had de verdiende openingstreffer al snel te pakken. Het was uitgerekend Michel Vlap die de ban brak voor Anderlecht. Doku zette een actie op vanop rechts, slalomde door de Genk-defensie en gaf mee met de infiltrerende Vlap. Die legde de bal netjes binnen. Mooie goal van paars-wit, slap verdedigd van Genk.

BELGA

Vlap dichtbij hattrick 

Een goed voetballend Anderlecht duwde door en ging op zoek naar de 2-0. Chadli schoot eerst rakelings naast. Een minuut later trof hij de paal - wat een pegel - en in de herneming trapte Vlap de dubbele voorsprong wél tegen de touwen. Anderlecht op weg naar zijn eerste competitiezege in vijf matchen. Het Lotto Park juichte, met dank aan de Nederlandse spelmaker. 

‘t Was wel nog even schrikken toen Samatta de aansluitingstreffer voorbij Van Crombrugge knalde, zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant liet Vlap zijn hattrick liggen. Ook Roofe kwam nog dicht bij de 3-0, maar die kwam er niet. Genk kon geen vuist meer maken. Anderlecht pakte een belangrijke driepunter en komt na het puntenverlies van de concurrentie op vijf punten van play-off 1.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frederik Janssens

  Bewijs is geleverd zoals ik al lang zeg. Gisteren veel meer oudere spelers ipv jonkies id ploeg bij Anderlecht en het gaat veel beter. Doe nu aub zo verder. Hoe minder jeugd hoe beter. Vlappie was ook nog eens goed. Mooie overall prestatie van Anderlecht. Van Crombrugge ook weer paar knappe reddingen.

 • Jefke Vermeulen

  Ola, nu spelen ze kampioen zeker?

 • Steven Tijpels

  Doe zo verder! Proficiat!!

 • Bjorn De winter

  Mooie wedstrijd

 • Bjorn De winter

  Geweldig