Mercier verlaat Seraing om coach te worden bij Waasland-Beveren

Photo News
Arnauld Mercier wordt de nieuwe coach van Waasland-Beveren. De Fransman was sportdirecteur bij Seraing, maar verlaat de club uit eerste amateur om de ontslagen Adnan Custovic op te volgen op de Freethiel. 

De naam van Mercier dook de voorbije dagen op in de pers als opvolger voor Custovic. De 47-jarige Fransman was in België al een tijdje actief op het lagere niveau, als coach bij Boussu Dour Borinage, Seraing en KSV Roeselare.

Na vijf speeldagen was het eerste trainersontslag in de Jupiler Pro League een feit. Waasland-Beveren meldde afgelopen maandag dat het de samenwerking met Custovic beëindigde. De 41-jarige Bosniër moet boeten voor de slechte seizoensstart. Na een 1 op 15 heeft de Oost-Vlaamse club de rode lantaarn in handen. Een 1-0-nederlaag op het veld van Cercle Brugge deed Custovic zaterdag de das om.

Custovic, ex-speler van Moeskroen, AA Gent en Germinal Beerschot, kwam in november aan het roer te staan bij Waasland-Beveren. Het seizoen voordien had hij zijn trainersdebuut gemaakt bij KV Oostende. Hij wist Waasland-Beveren in 1A te houden, maar nu dreigen nieuwe degradatiezorgen.

Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Vangeel

  Een trainerke uit de eerste amateurklasse moet Beveren uit de nood helpen???

 • Erik Audenaert

  Het bestuur van WB denkt weer eens de supporters blij te maken met een dooie mus .

 • Jean-Pierre Vega

  Vraag me af wat die man zou beter kunnen dan Dirk Geeraerd.

 • Patrick Vriends

  En deze meneer gaat het veranderen zekers als je de spelers er niet voor hebt laat me niet lachen he .

 • Robert De Meulder

  De ene Servier pakt over van een buitenlandse trainer.En dat gaat zo maar door met die trainers van buitenlandse afkomst die niets bijbrengen en alleen maar hier en daar een ontslag premie meepakken.Neem die trainers van Standaard,Club Brugge ,Westerloo, Kortrijk, Zulte Waregem en je ziet ineens in welke trainersbokaal je moet vissen.