Mercier stuwt Kortrijk naar eerste zege sinds november na onwaarschijnlijk slot

Is het vel van Johan Walem gered? De positie van de coach van KV Kortrijk werd voor de opener van speeldag 23 in vraag gesteld en bij een nederlaag leek zijn lot bezegeld. Walem gooide zijn elftal om, en met succes. Revelatie KV Oostende ging na een onwaarschijnlijk slot met 2-1 onderuit. Nieuwkomer Xavier Mercier zorgde met een goal en een assist voor de eerste overwinning sinds 28 november.

Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Johan Walem voelde de immense druk op zijn positie bij KV Kortrijk en wijzigde zijn ploeg op maar liefst vijf plaatsen. Nieuwkomers Michael Olaitan en Xavier Mercier werden in de ploeg gedropt tegen KV Oostende, en vooral die laatste maakte indruk. Na een flauw begin brak de Fransman de ban. Oog in oog met Wouter Biebauw - eerste doelman Didier Ovono was de hele week ziek - liet hij de netten trillen. Het sein om de bezoekers bij de keel te grijpen. Biebauw voorkwam met een knappe reflex de 2-0.

In het tweede bedrijf nam Oostende het commando over, al kregen we pas wat opwinding te zien op het uur. Een zichtbaar gefrustreerde Joseph Akpala - echt niet aan zijn beste match bezig - liet dé kans op de gelijkmaker van dichtbij liggen. Yves Vanderhaeghe greep zich naar de haren en gooide 'enfant terrible' Yassine El Ghanassy in de strijd. De bezoekers bleven drukken en in de 90ste minuut leek Fernando Canesin voor een onverhoopt punt te zorgen. Maar dat was buiten Mercier gerekend. De Fransman schotelde Rolland de winning goal voor en liet het Guldensporenstadion ontploffen. KV Oostende blijft achter met een teleurstellende 5/18.

Lees nu het verslag van onze man in het Guldensporenstadion op HLN SPORT PLUS: nu één maand GRATIS en geen betaalgegevens nodig!

Yves Vanderhaeghe beleefde een loodzware avond, zo zag ook onze man Tomas Taecke in het Guldensporenstadion. Lees het HIER op HLN SPORT PLUS.

belga
photo_news
belga
belga
photo_news