Mehdi Bayat na stopgezette match door mist: “Misschien moeten we reglementen wijzigen”

Photo News
Hoewel de reglementen vrij duidelijk zijn, heeft Sporting Charleroi beslist om in beroep te gaan tegen de beslissing om de thuismatch tegen KV Mechelen op 4 februari ab initio te herspelen. "Elders in Europa zou de match vanaf minuut 36 hernomen worden bij een 1-0 stand. Als onze reglementen verkeerd zijn opgesteld, moeten ze misschien gewijzigd worden", zei Mehdi Bayat, gedelegeerd bestuurder van Charleroi én bondsvoorzitter, zaterdag op het Belgian Football Center in Tubeke.

Na 36 minuten legde scheidsrechter Christof Dierick de wedstrijd definitief stil, omdat de zichtbaarheid op Mambourg door de mist onvoldoende was. Daarop besliste de Pro League om de partij vanaf het begin te laten herspelen op dinsdag 4 februari. Charleroi leidde met 1-0, maar conform het bondsreglement (artikel P1428) wordt het doelpunt van Morioka dus geschrapt. De Carolo's zijn het echter niet eens met die beslissing van de kalendermanager van de Pro League.

"Het reglement is duidelijk: we moeten op de snelst mogelijke datum deze wedstrijd herspelen. We proberen nu de geest van dat reglement te begrijpen. De mist was de spelbreker. Dat is niet de fout van Charleroi of Mechelen. Elders in Europa zou herspeeld worden vanaf minuut 36 bij een 1-0 stand. Misschien is het reglement verkeerd opgesteld. Sportief is het zeker niet rechtvaardig. Niemand begrijpt waarom de match helemaal hernomen moet worden. Charleroi kan voor de staking toch niet verantwoordelijk gehouden worden", aldus Bayat.

Sporting Charleroi vecht daarom de beslissing aan. "We willen minstens onze standpunten voorleggen, zodat een onafhankelijke commissie erover kan oordelen. Misschien kunnen we iets veranderen aan het reglement. Als dat verkeerd is opgesteld, kunnen we via de Pro League een wijziging doorvoeren. Maar als we ongelijk krijgen, zal Charleroi dat ook gewoon aanvaarden. We willen geen conflicten veroorzaken, maar verdedigen louter onze belangen en die van het voetbal."
Behalve de integrale replay, komt ook de datum van de replay Charleroi niet goed uit. Komende woensdag spelen de Zebra's ook al een inhaalmatch tegen Club Brugge. "Onze agenda zit bomvol", besloot Mehdi Bayat.

BELGA13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny De Ryck

  Als KV supporter moet ik wel zeggen dat ik het niet logisch vind dat alles terug van 0 zou moeten beginnen. Maar als dit het reglement is, zal dat zo wel moeten zeker. Anderzijd zou ik het wel erg vinden dat deze klacht van Bayat plots aanvaart wordt terwijl hij zelf deel uitmaakt van beide partijen. Dat zou dan laten zien hoe de bond echt in elkaar zit. En een reglement aanpassen omdat het zijn ploeg beter zou uitkomen? Pas het na de match dan aan. Spijtig voor Charleroi nu dan.

 • jan sergooris

  De meeste spreken hier van "niet in hun voordeel".Maar als de match gewoon word herspeeld ,is het wel in hun nadeel.Er wordt hun wel een 1-0 voorsprong afgepakt.Of je laat ze heebeginnen met een 1-0 of vanaf m 36.Dat is het eerlijkst.En heeft niets met Bayat te maken.

 • Germain De Block

  Een van de grote bazen van de manipulerende familie heeft gesproken.gaan we ons belgisch voetbal laten afhangen van zulke mensen?

 • willem merken

  Is hier geen sprake van belangenvermenging? Bestuurder van een club en bondsvoorzitter? Klacht indienen bij hetzelfde orgaan waar je zelf voorzitter van bent? Er gaan koppen rollen bij de bond als charleroi zijn goesting niet krijgt.

 • Bernard Swenden

  Alle ploegen hebben in het verleden hun goedkeuring voor het reglement gegeven, maar nu het in hun nadeel is moet het wijzigen?