Mechelse werkers knokken zich naar verlossende zege

De slaak van opluchting na het laatste fluitsignaal was tot ver buiten de Dijlestad te horen. KV Mechelen pakte dan wel zijn eerste driepunter van het seizoen tegen Moeskroen-Péruwelz, maar een schoonheidsprijs verdiende de zege niet. De Mechelaars trokken - naar het beeld van de nog niet afgewerkte nieuwe tribune - hun werkplunje aan en keerden met een 3-1-zege in de werktas weer huiswaarts.

"Ik wil geen extra druk leggen bij de spelers, maar een thuiswedstrijd tegen Moeskroen moet je altijd winnen." Zonder het goed en wel te willen zadelde KVM-voorzitter Johan Timmermans zijn spelers toch met een flinke last op. Het was er in de eerste helft aan te zien dat Malinwa na twee nederlagen op rij naarstig op zoek was naar vertrouwen. Aan goede wil geen gebrek en de troepen van Aleksandar Jankovic trachten telkens voetballend de optie naar voren te zoeken. De uitvoering wilde echter niet altijd mee.

Metselen
Voor het oog van de eigen fans, gestald in de nieuwe tribune in volle opbouw, keken de Maneblussers zelfs ei zo na tegen een achterstand aan. Er was een attente Jean-François Gillet nodig om Badri het scoren te beletten. Malinwa metselde geduldig verder, maar verder dan enkele kopballen en een enorme kans voor Van Damme kwam het niet. Tot uiteindelijk de cement zich vastklitte aan de bouwstenen. Veslinovic knikte een doorgekopte bal van Van Damme in doel. Een levensbelangrijk doelpunt dat voor de nodige bevrijding moest zorgen.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Na de schafttijd was het achteraan echter vrouwen en kinderen eerst bij de thuisploeg. Moeskroen-Péruwelz tapte plots uit een ander vaatje om druk naar voren te zetten. De schrik hakte er stevig in bij de Mechelaars die volledig vergaten uit te voetballen. Niet meteen de basis voor een goede fundering. Toch was het Mechelen dat weer kon scoren na een stilstaande fase. Milos Kosanovic deed nog maar eens een beroep op zijn fluwelen linkervoet en zag zijn vrije trap zomaar binnen dwarrelen.

Het bleek een wake-upcall voor de Henegouwers. De Mechelse vreugdekreten verstomden meteen daarna wanneer Dingome een opgezette aanval knap omzette: 2-1. Met trillende benen de slotfase in. Jankovic gooide dan maar het roer helemaal om en koos voor wat meer voetballend vernuft op het middenveld. Een zet dat met de inbreng van Glenn Claes ook loonde, want de 21-jarige knaap zette de 3-1 nog op het scorebord. Missie geslaagd, maar de bouwwerken hebben Achter de Kazerne zowel op als naast het veld nog wat tijd nodig. In tussentijd kan er bij de 'Kakkers' wel een klein bescheiden feestje af op het Vispop-festivalletje in de Mechelse binnenstad.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA