Mazzu-time in de Luminus Arena: Berge redt in extremis een punt voor Genk tegen Antwerp

BELGA
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
2
2
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
Antwerp heeft zich de kaas van het brood laten eten in de Luminus Arena. ‘The Great Old’ kwam 0-2 voor, maar goals van Samatta en Berge in het absolute slot stelden een puntje veilig. Een resultaat dat vooral voor Antwerp zuur zal smaken.

Lamkel Zé na kalm. Het was hét wapenfeit van de vorige speeldag in de Jupiler Pro League. Ook nu was het weer uitkijken naar de gekke, maar soms o zo geniale Kameroener van Antwerp. En hij stelde andermaal niet teleur.

Want wie scoorde de eerste goal van Antwerp op verplaatsing bij Genk sinds de promotie van vorig jaar? Juist, Didier. Lamkel Zé duwde aan de tweede paal een voorzet van Buta in één tijd voorbij Coucke. Deze keer geen gek t-shirt bij de viering, wel een excentriek dansje.

Voor Genk werd het wroeten. De Limburgers hadden moeite met het Antwerpse spel: viriel achteraan, frivool voorin. Op een verrassingspoging van Berge en een slap schot van Ito na kwam de thuisploeg nooit in de buurt van een gelijkmaker.

(lees verder onder de foto)

Photo News

Net als in de eerste helft, mocht Antwerp vroeg vieren in het tweede bedrijf. Rodrigues kreeg een zee van tijd om te schieten. Uiteindelijk was het een uitgestoken been van Lucumi dat Coucke zou verschalken in z’n korte hoek.

Antwerp leek zegezeker. En dan durft er wel al eens iets kort te sluiten bij Lamkel Zé. De Kameroener sloeg de bal over z’n hoofd weg. Ref Wesley Alen toonde clementie en hield een tweede gele kaart op zak.

Toch zat de sleutel nog niet helemaal op de match. Samatta lukte de aansluitingstreffer op een weergaloze manier. De Togolees nam een vrije trap ineens op de slof en liet Bolat geen kans. Op de koop toe pakte niet Lamkel Zé, maar uitblinker Ivo Rodrigues z’n tweede geel bij Antwerp.

Antwerp met z’n tienen dus in de slotminuten en dat zorgde voor wat extra spanning in de Luminus Arena. Genk probeerde het met een slotoffensiefje. De 1-3 van Mbokani werd dan weer (terecht) afgekeurd voor buitenspel van de assisterende Lamkel Zé. 

Met een ultieme actie probeerde Berge nog het laken naar zich toe te trekken in de laatste minuut. De Noor schoot en trof raak. Een gewonnen punt voor Genk. Een zuur gelijkspel voor Antwerp. 

Photo News
BELGA
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Ik hoop voor de Genk supporters dat Berge niet gekwetst uitvalt want dan is het over en out en wordt het PO 2. En als Maehle met nieuwjaar ook nog eens wil vertrekken....

 • raymond van der craen

  Genk mist Malinovsky en Pozuello op het middenveld, Het draait van geen kanten, de binnenkomende transferts zijn onervaren of vallen tegen. DDT weet wat hij moet doen tijdens de wintermercato

 • Marcel Willems

  En waarom krijgt Lamkel Ze geen 2de geel=rood? En waarom krijgt Mirallas geen rood voor natrappen? Zwakke leiding.

 • Bart De Kort

  Ik niet alleen, maar velen hebben de reglementswijziging gemist dat opzettelijk handsspel niet meer wordt bestraft met geel. Vroeger was dat nochtans zo, maar dat is dus blijkbaar gewijzigd. Dat is dan toch heel geruisloos doorgevoerd ...

 • Rene Thevissen

  Waaneer is het krediet op van mazzu op