Marc Coucke verlangt naar 1 maart: "Ondertussen is al die cinema niet nodig"

BELGA
Huidig Oostende-voorzitter Marc Coucke, die op 1 maart de voorzitter wordt van RSC Anderlecht, wil de overnamedossiers van beide clubs zo snel mogelijk afronden. "Ik heb nog nooit zo verlangd naar 1 maart", tweette Coucke vandaag. 

"Tegen dan heeft KVO een nieuwe, ambitieuze voorzitter en de garantie op een mooie toekomst. Vanaf dan kunnen Hein Vanhaezebrouck, spelers, staf en natuurlijk de fans van RSC Anderlecht volledig op mij rekenen. Ondertussen is al die geënsceneerde cinema, met heel veel fictie, niet nodig", reageerde Coucke op de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. De coach van paars-wit stak zijn teleurstelling over een "mislukte wintermercato" niet onder stoelen of banken. Door het machtsvacuüm dat gepaard gaat met de overname van Coucke, moest manager Herman Van Holsbeeck zelf op zoek gaan naar financiële middelen.

In december vorig jaar verzekerde Coucke zich van het exclusief onderhandelingsrecht voor de overname van Anderlecht. Om het voorzitterschap van Roger Vanden Stock te kunnen overnemen, moet de Belgische ondernemer eerst een oplossing vinden voor KV Oostende, de club waar hij sinds 2013 hoofdaandeelhouder van is. Coucke gaf zichzelf de tijd tot 1 maart om de verkoop van de kustploeg te organiseren. Dan lost hij Vanden Stock af in het Astridpark.

De verkoop van KVO is nodig, omdat het verboden is eigenaar te zijn van twee clubs die in dezelfde competitie actief zijn. De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal er de komende weken en maanden op toezien dat de overnamedossiers reglementair correct worden afgewerkt. Op 15 februari moeten de proflicenties aangevraagd worden. Eind maart zal de Licentiecommissie de aanvragen evalueren, clubs hebben tot dan de mogelijkheid om stukken toe te voegen. Midden april volgt vervolgens het finale oordeel. 

BELGA
BELGA
BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roland BORNY

  Coucke gaat over lijken en laat ze dan achter (kvo) verrotten. Met zijn geld denkt hij alles te kunnen kopen (speeltjes) en wanneer hij ze beu is of indien ze niet voldoen aan zijn grillen, laat hij ze achter. Zou beter eens wat schenken aan liefdadigheid( daar horen we weinig de naam Coucke)

 • André Vermaelen

  Die gaat daar heel wat lijken in de kast vinden.

 • Georges Vande Velde

  Toch een beetje “amaturistisch” hoe Anderlecht verkocht werd, wetende dat bepaalde dingen geblokeerd werden tot Maart.

 • Leon Mertens

  Coucke veel veel cinema zou beter Oostende niet laten vallen hebben ,gaat in Brusselse club veel tegenstand ondervinden slechte keuze !!

 • GERBEN DE SMET

  In gans die cinema is er maar één iemand die de waarheid durft te vertellen, al is het ook nog met gewikte woorden. Proficiat Hein dat je dit durft te zeggen ipv ook calimero te spelen. Eigenlijk is dit voor een club als anderlecht erg amaturistisch hoe de zaken nu lopen... coucke gaat serieus uit zijn pijp mogen komen, te beginnen met de scoutings cel als die er al is... herman zijne c4 is het volgende... het worden boeiende maanden...