Marc Coucke geveld door griep: spoedoverleg van Pro League in extremis geannuleerd

Marc Coucke.
Photo News Marc Coucke.
De Raad van Bestuur van de Pro League zou woensdag spoedoverleg plegen, maar dat werd vanavond in extremis nog afgelast. Dat verneemt Belga uit goede bron.

Uit documenten van Football Leaks bleek afgelopen weekend dat Pierre François op de hoogte was dat spelersmakelaar Pini Zahavi achter de schermen de touwtjes in handen had bij voetbalclub Moeskroen. Dat is nochtans verboden volgens de reglementen van de KBVB. Toch kreeg Moeskroen telkens zijn licentie.

OH Leuven, Westerlo en vorig jaar nog KV Mechelen beten via diverse procedures hun tanden stuk op het dossier, want wat ze ook probeerden: Moeskroen bleef een eersteklasser. Zij vinden dat François als CEO van de Pro League zijn eigen reglementen met de voeten treedt. Sommige bronnen meldden zelfs dat het hele matchfixingschandaal rond KV Mechelen er een onrechtstreeks gevolg van is.

Vooral bij de 1B-clubs, waarvan er drie dus benadeeld werden door de licentietoekenning aan Moeskroen, is de onvrede over de houding van François groot. Zij gaan donderdag aan tafel zitten om de situatie te bespreken en een gezamenlijk standpunt in te nemen.

Om zich op de meeting van 1B-clubs voor te bereiden, wilde de Pro League anticiperen door zelf een bijeenkomst van de Raad van Bestuur te organiseren. Die zou woensdag, daags voor de bijeenkomst van de 1B-clubs, plaatsvinden. Maar vanavond werd de meeting geschrapt. Naar verluidt omdat voorzitter Marc Coucke geveld zou zijn door de griep.

Pierre François.
BELGA Pierre François.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert De Meulder

  Het in zijn gezicht zeggen dat Devroe moet ophoepelen kan hij precies niet .Michael zal dit klusje zal dit wel doen.

 • Georges Vande Velde

  Morgen doet hij de wereld stilvallen! Wat een zever !

 • Francis Davis

  nochthans zal hij het niet koud hebben met jasmouwen die 20 cm te lang zijn !

 • Peter Debrouwer

  Als er bij de volgende bijeenkomst een ander bestuurslid ziek is, zal die zitting dan ook geannuleerd worden ? Was Coucke zo bang dat hij niet in de belangstelling ging staan nadien ?

 • Marc LInden

  generieke geneesmiddelen minder goed dan gepatenteerde ???

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00