Marc Brys niet blij met kooi Genk-supporters: “Dat is niet wat wij als club willen uitstralen”

BELGA
We meldden reeds dat STVV een kooi met plexiglas en netten maakte om de Genk-supporters te verhinderen om opnieuw brandbommen te gooien en zo de grasmat opnieuw te beschadigen. De Truiense coach, Marc Brys, is daar niet gelukkig mee.

“Ik vind dat ongelukkig. Want dat is niet wat wij als club willen uitstralen”, hield Brys geen blad voor de mond. “Oké dat je geen beschadiging van de grasmat wil, natuurlijk. Maar of je hiermee het probleem oplost, weet ik niet. Ik vrees alleen dat je het extra accentueert en daarmee eventuele problemen verplaatst naar plekken die minder beheersbaar zijn.”

STVV en de politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken nemen alleszins ongeziene veiligheidsmaatregelen voor de derby. Bijna 300 agenten en stewards moeten de veiligheid van de supporters garanderen. Vorig seizoen ontaardde het feest achteraf in grote rellen waarbij tal van bezoekende bussen met stenen werden beschadigd.

BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Thevissen

    Duchâtelet da is nog eens zo een blaaskaak de man die dacht wat van voetballen te kennen nee alleen maar zeveren

  • Louis Meeus

    Kunstgras moest verboden worden!

  • Henri Haquin

    voetbal dan toch niet altijd een feest dankzij enkelen die menen altijd de pret van anderen te moeten bederven, wanneer gaan de *brave* supporters zelf eens optreden door die rotte appelen niet meer te dulden?