Mannaert onthult wat Club van plan is op transfermarkt en reageert op kwakkel: "Daar is helemaal niks van aan"

Photo News
De wintermercato komt eraan en dus mogen de managers van onze eersteklassers weer volop in actie schieten. Dat geldt ook voor Vincent Mannaert van Club Brugge. Blauw-zwart is echter niet van plan om zot te doen op de transfermarkt, al zal er aan de uitgaande zijde mogelijk wel een en andere bewegen. Onder andere Nikola Storm, Boli Bolingoli en Felipe Gedoz worden genoemd als mogelijke vertrekkers.

"We hebben geen intentie om sterkhouders te laten vertrekken. Deze ploeg bewees vorig jaar de kwaliteiten te hebben om de titel te pakken en we behouden dan ook het vertrouwen in hen. Belangrijke spelers zoals Refaelov, Engels en Diaby zullen na Nieuwjaar hun beste niveau halen. Er is wel vraag van spelers die minder minuten maakten dan zij zelf hoopten om eventueel naar een andere ploeg te vertrekken. Of zij effectief elders aan de slag gaan, hangt af van de interesse. Voor de inkomende transfers blijven we attent de markt volgen", klinkt het op de website van Club.

"Gedoz wil andere lucht"
Wat mogelijk vertrekkers betreft, is de sportieve baas van blauw-zwart duidelijk: "Storm, Bolingoli en Gedoz gaven aan open te staan voor een vertrek. We bekijken in overleg wat de opties zijn. Alledrie hebben ze voldoende kwaliteiten om elders een meerwaarde te betekenen. Voor Nikola en Boli zijn Verstraete, Capon en Jonckheere mooie voorbeelden. Felipe wil andere lucht. Hij blijft een speler met heel veel kwaliteiten en er is concrete interesse vanuit Brazilië en Turkije."

Foute info in de pers
Aan de inkomende zijde circuleren de namen van de Amerikaanse doelman Ethan Horvath en de Zweedse middenvelder Sead Haksabanovic, hoe concreet zijn die dossiers? "Er is interesse voor Sebastien Bruzzese en we moeten dus voorbereid zijn. Horvath is een talentvolle doelman met 2 jaar ervaring als titularis bij Molde. Hij heeft een interessant profiel. Jens Teunckens doet het uitstekend bij de U21, maar heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau en we willen hem alle tijd geven om geleidelijk aan te evolueren. Haksabanovic is een toptalent dat uitblonk in de Zweedse tweede klasse en promoveerde met Halmstads BK. Er is overigens helemaal niets van aan dat die jongen slechte fysieke testen zou hebben afgelegd zoals in de media verscheen. Integendeel, hij heeft een grote motor en veel potentieel. We volgen hem verder van nabij op."

Felipe Gedoz wil andere lucht. Hij blijft een speler met heel veel kwaliteiten en er is concrete interesse vanuit Brazilië en Turkije.

Vincent Mannaert
Felipe Gedoz
BELGA Felipe Gedoz

Er is helemaal niets van aan dat Haksabanovic slechte fysieke testen zou hebben afgelegd zoals in de media verscheen. Integendeel, hij heeft een grote motor en veel potentieel.

Vincent Mannaert
Boli Bolingoli
BELGA Boli Bolingoli
Nikola Storm
Photo News Nikola Storm