Manchester United lijdt puntenverlies bij de voorlaatste, Romelu Lukaku scoort wel zijn eerste sinds 15 september

Action Images via Reuters
Southampton
SOU
Southampton SOU
2
2
Manchester United MUN
MUN
Manchester United
Weer puntenverlies voor Manchester United en José Mourinho. Op bezoek bij Southampton kwamen Fellaini en Lukaku niet verder dan een 2-2-gelijkspel. United haalde wel een dubbele achterstand op dankzij een goal van ‘Big Rom’, zijn eerste in de Premier League sinds 15 september.

Wie vooraf een gokje wilde wagen op Southampton-Manchester United vulde maar beter een 0-0 op zijn pronostiekblad in. Beide ploegen zorgden al het vaakst voor een scoreloos gelijkspel en gezien de huidige flow - United is achtste, Southampton voorlaatste - stond een nieuwe brilscore in de sterren geschreven.

Niets van dat in de eerste helft. Sterker nog, de prono’s mochten na een kwartier de prullenmand in. Southampton kwam verrassend op voorsprong dankzij Armstrong. Luttele minuten later stond het na een schitterende vrije trap van Cédric zelfs 2-0.

José Mourinho zag er ‘not amused’ uit na het belabberde begin van zijn ploeg. United werd door een vrank en vrij Southampton met de rug tegen de muur geduwd. Lukaku - net als Fellaini gestart in de basiself - begon zelfs afvallende ballen in z’n eigen zestien op te ruimen.

Wat niemand op dat moment kon bevroeden, was dat diezelfde Lukaku de bezoekers op het halfuur nieuwe hoop zou geven. Met zijn eerste goal voor United sinds 15 september rondde hij een assist van Rashford af. En of hij er op moeten wachten heeft. 981 minuten om precies te zijn.

AFP

Diezelfde Rashford zwengelde enkele minuten later opnieuw zijn turbo aan. De voorzet kwam er nog net voor de achterlijn uit en daarna was het aan Herrera om met een hakje achter het steunbeen de stand weer in evenwicht te brengen.

Rusten bij 2-2 dus en dat was toch een flinke verrassing. United was op een periode van tien minuten na nergens voor de pauze. Southampton zag dan weer een dubbel voorsprong als sneeuw voor de zon smelten. De winnaar was de neutrale toeschouwer die tot zijn verrassing een vrij aangename partij te zien kreeg.

Minder suspens in de tweede helft, al bleef het wel uitkijken naar een winnaar. Fellaini deed de United-harten even opleven met een kopbal, maar dat was het zo’n beetje voor de bezoekers. Het was vooral Southamtpon dat bleef zoeken naar de zege. Een altijd vinnige Redmond dwong De Gea tot een goeie parade.

Lukaku’s vervanging vijf minuten voor tijd was een voetnoot in een verdere matige partij van United. Het resultaat? Een billijk gelijkspel waarmee beide ploegen weinig opschieten. Al zal Lukaku zich vooral optrekken aan zijn - eindelijk - vijfde competitiegoal van het seizoen.

Photo News
AFP
Photo News
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Davy Van Laecke

    Het is een "topspits" voor iets hé

  • Dave Janssens

    ""Krijgen we nog een winnaar? Mourinho laat z’n Belgen voorlopig op het veld staan"" Jullie zijn gewoon degoutant op het hln, of ge zijt te lomp om te helpen donderen. Of beiden. Gaat immers hand in hand.