Malinwa kiest niet voor tijdelijke werkloosheid: staf levert wel helft van loon in, club vraagt ook bijdrage van spelers

BELGA
Geen tijdelijke werkloosheid voor de staf en spelers van KV Mechelen. “De algemene, medische en sportieve staf leveren wel 50% van hun loon in”, klinkt het. De club vraagt ook aan zijn spelers om een deel van hun loon te laten vallen. Zij overleggen dit weekend.

Net als alle andere profclubs moet ook KV Mechelen maatregelen nemen om in tijden van corona het hoofd financieel boven water te houden. De club kiest níet voor tijdelijke werkloosheid voor hun staf en spelers. “We betalen voor onze spelers slechts beperkte bijdragen voor de sociale zekerheid, dan is het logisch dat we er nu ook geen beroep op doen, ook al kunnen we dat”, klinkt het. Wel levert de staf dus 50 procent van zijn loon in. Malinwa hoopt ook dat de spelers een deel van hun loon laten vallen. De spelersgroep overlegt komend weekend.

Opvallend: naast het indijken van het inkomensverlies wil KV Mechelen met het ingeleverde loon een solidariteitsbijdrage van 100.025 euro voorzien voor de zorgsector in regio Mechelen.

Lucas Bijker in actie tijdens de laatste wedstrijd van KV Mechelen tegen KAS Eupen.
BELGA Lucas Bijker in actie tijdens de laatste wedstrijd van KV Mechelen tegen KAS Eupen.

Voor de mensen die actief zijn binnen het sportieve deel van de club volgt er dus geen tijdelijke werkloosheid. De andere bedienden en arbeiders die voor de club werken, vallen dan weer wel terug op 70 procent van hun loon. “Voor een aantal personeelsleden is er momenteel nauwelijks of geen werk, dus kunnen we niet anders dan deze stap zetten”, aldus algemeen directeur Frank Lagast, die het somber inziet voor het huidige voetbalseizoen. “Ons verstand en de analyse door specialisten vertellen ons dat we nog een hele tijd zonder voetbal met publiek moeten stellen.”  

Lees ook: Pro League vindt het nog te vroeg voor conclusies, maar... enkel bekerfinale kan corona overleven (+)

Dieter Penninckx, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, met algemeen directeur Frank Lagast.
smb Dieter Penninckx, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, met algemeen directeur Frank Lagast.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Verstraelen

    Laat het iniatief van Kv Mechelen met betrekking tot de solidariteitsbijdrage een voorbeeld zijn voor andere clubs.Iedereen bijdragen naar eigen vermogen. Hallo G5 clubs ook wakker worden ipv van te palaveren over het verder zetten van de competitie.

  • Patrick Vandeputte

    Je zou verwachten dat de spelers dat ook spontaan zouden doen. Zonder dat het vriendelijk gevraagd wordt.

  • DIRK SPRANGERS

    Knap van Mechelen.