Malinovskyi maanden buiten strijd na zware knieblessure

BELGA
Ruslan Malinovskyi heeft in het competitieduel van gisteren in play-off 1 op het veld van Club Brugge een erg zware knieblessure opgelopen. Na onderzoek vandaag bleek dat de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd is. Dat maakte zijn club, KRC Genk, deze middag bekend.

De Oekraïner liep de blessure gisteren op na zowat een uur spelen. Hij had zich mistrapt en moest meteen in tranen van het veld gedragen worden. Vandaag werd de ernst van de blessure duidelijk, de 22-jarige middenvelder moet onder het mes en is ettelijke maanden buiten strijd.

De talentvolle Malinovskyi werd dit seizoen door Genk gehuurd van Shakhtar Donetsk. "In overleg met moederclub Shakhtar zal beslist worden waar en wanneer de speler geopereerd wordt", melden de Limburgers. "Het nieuws kwam vandaag hard aan bij Ruslan, voor wie er een lange revalidatie wacht. Zijn ploegmaats en de hele KRC Genk familie wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel."

Genk ging gisteren in het Jan Breydelstadion met 3-1 onderuit tegen blauw-zwart en staat voorlopig vierde in play-off 1, met nog slechts één punt meer dan nummer vijf KV Oostende. Op speeldag zeven ontvangen de Limburgers op vrijdag 6 mei Zulte Waregem.