Maged Samy: "Onze ploeg was klinisch dood"

BELGA
Drie weken lang, op een uitschuiver op de sociale media na, heeft de voorzitter van Lierse zijn lippen stijf op elkaar gehouden. Na de zes op zes tegen Zulte Waregem en Cercle Brugge vond Maged Samy het wel eens tijd om wat klaarheid te scheppen over de woelige periode van de club uit Lier.

"Na het gelijkspel thuis tegen Waasland-Beveren, stond het vast dat onze ploeg klinisch dood was", doet hij zijn verhaal op de website van Lierse. "Een schokeffect drong zich op. Na het ontslag van Menzo en het vertrek van Stojanovic, volstond enkel een trainerswissel niet meer. Een vernieuwde kern en ploeg was nodig om de groep nieuw leven in te blazen. De beslissing die het bestuur nam, was de enige wijziging die nog mogelijk was."

Het gevolg is gekend. De bezem ging door de kern en sterkhouders als Swinkels en Losada werden naar de uitgang geduwd. "Op dat moment stonden we laatste in de Jupiler Pro League met 7 punten achterstand op de 15de in de stand. Zouden we door deze wijziging gewoon op de 16e stek blijven? Zouden we hierdoor nog tot de 15de plaats opklimmen? Of zouden we misschien zelfs nog Play-Off 2 kunnen halen? Dat weet niemand. Het enige wat we op die moment wel voor 100% konden voorspellen, is dat het niet erger meer kon dan de situatie waar we ons toen in bevonden. Daarom leek de beslissing die we genomen hebben, hoe onpopulair ook, op dat moment de enige juiste. We wilden een volledig nieuwe spirit creëren."

Op het einde van het interview richt Samy zich nog tot de supporters die zich tegen hun voorzitter keerden tegen Standard. "Tot slot wil ik ook nog mijn verontschuldigingen overmaken aan hen omdat ik nu pas communiceer over de wijzigingen van 3 weken geleden."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS