Maes die zondag naar Anderlecht trekt: "Grinta is weg"

BELGA
De Rouches moeten zondag hopen dat Lokeren paars-wit het leven zuur maakt. Maar het vuur is bij de Waaslanders wat uitgedoofd, weet ook trainer Peter Maes. De enige drijfveer dat Lokeren nog op de been houdt is dat ze Harbaoui absoluut topschutter willen maken.

"We missen vandaag agressiviteit. De grinta is weg", doet de Lokeren-trainer wat gelaten het relaas van de wedstrijd. "Het is ongelofelijk hoeveel tijd de tegenstander krijgt bij de twee tegendoelpunten. Dan weet je dat het bobijntje af is en dat je het mentaal niet meer kan opbrengen." Zal dat dan zondag wel lukken in het Astridpark? "Waarom niet? Voetbal blijft onvoorspelbaar", klonk het. Maar in zijn ogen zag je dat Maes het zelf moeilijk geloofde.

"Ploeg met trots"
Luzon heeft nochtans alle vertrouwen in de troepen van Maes. "Lokeren is een ploeg met veel trots. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ze ook hun laatste wedstrijd willen winnen." Over de wedstrijd was Guy Luzon tevreden. "De passie was belangrijk vandaag. Standard geeft nooit op. We startten fantastisch en scoorden al in de eerste minuut. Nu moeten we klaar zijn voor de wedstrijd thuis tegen Genk."

PHOTO_NEWS