Louwagie wil verder met Hein: "De Wet van Murphy is van toepassing op ons momenteel. Alles zit tegen"

photo_news
AA Gent leed gisteren zijn vierde seizoensnederlaag. De 0-1 tegen Zulte Waregem kwam aan en de Buffalo's blijven zo onderin hangen. Technisch directeur Michel Louwagie (61) deed gisteren zijn verhaal in de uitzending van Sports Late Night. De povere 6 op 24 maakt ook hem "ongerust", maar Vanhaezebrouck blijft volgens Louwagie wél aan boord.

Eerst kwam hij terug op de match tegen Essevee. "Het resultaat was niet goed natuurlijk. Ik had het gevoel dat er maar 15 minuten enthousiasme was toen die drie spelers invielen. Voor de rest zag ik weinig overtuiging terug. Het is de eerste keer dat ik een wedstrijd zie waarin we maar een kwartier veel enthousiasme gezien hebben. Dat maakt me ongerust. Het was niet goed. We geven een goal weg na twee minuten en dat ontneemt veel energie bij de spelers. De Wet van Murphy is een beetje van toepassing op ons momenteel. Alles zit tegen."

Louwagie zoekt intussen naar oorzaken en oplossingen, maar die liggen niet meteen voor de hand. "Zoals na elke thuiswedstrijd ben ik nog een poos op de club gebleven om na te praten met de voorzitter. Hij doet dat bij een glas wijn, ik met een watertje. Met Hein praten we later deze week. We moeten eerst iedereen zijn emoties laten verwerken. We hebben drie fantastische jaren achter de rug en ze hebben ons altijd gewaarschuwd dat dit moment zou komen. Je kan niet dominant blijven voetballen. We hebben veel tegenslag gehad. Na de zeges tegen Oostende en Geel dacht ik dat we vertrokken waren. Deze nederlaag hadden we niet zien aankomen. Misschien moeten we eerst nog wat verder wegzakken vooraleer we terugkeren."

belga
photo_news

De woorden ontslag of trainerswissel liet Louwagie op geen enkel moment vallen. Wat hem betreft blijft Vanhaezebrouck gewoon aan. "We mogen niet vergeten dat hij een heel goede trainer is. Je kan niemand afvallen die je drie jaar lang terecht bewierookt hebt. We hebben veel nieuwe spelers en een aantal sleutelspelers die belangrijk zijn in het systeem van Hein (Foket en Saïef red.) zijn momenteel geblesseerd. Of hij tegen Club Brugge nog op de bank zit? Waarom niet? We hebben niet het gevoel dat het op is en er komen geen signalen uit de spelersgroep dat ze er niet meer in geloven. De situatie is niet dramatisch, maar de oplossing is niet eenvoudig te vinden." Alleen liet Vanhaezebrouck na de match tegen Zulte Waregem zelf vallen dat hij moet nadenken over zijn situatie. "We gaan met hem samen zitten en aftasten hoe de situatie precies is", sloot Louwagie af.

belga
photo_news
belga