Lokeren stap dichter bij groepswinst na 1-3-zege op Oostende

Photo News
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
2
1
KAS Eupen EUP
EUP
KAS Eupen
Een tripje naar zee, ’t bevalt Sporting Lokeren wel. Nadat het er in de reguliere competitie al wist te winnen, versloeg het ook vanavond KV Oostende. ’t Werd 1-2, de Tricolores weer een stap dichter bij groepswinst.

Lokeren in play-off 2, da’s een garantie op een doelpunt. Voor de achtste opeenvolgende keer wisten de Waaslanders minstens een keer de netten te doen trillen. Het was nochtans wel KV Oostende dat op voorsprong kwam. Jeugdproducten D’Haese en Bataille boksten een leuke aanval in elkaar, die laatste krulde met -nochtans z’n mindere linker- de bal knap in doel. Niet dat die voorsprong verdiend was, verre van, want Lokeren domineerde de partij en drukte Oostende fluks achteruit.

Dat resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker én de voorsprong. Ari Skulason ruikt het WK en verkeert al weken in bloedvorm. De IJslandse viking vuurde met z’n linker een raket af richting rechterwinkelhaak, geen schande dat Vanhamel aan de grond genageld bleef.  Vijf minuten later mocht Hupperts op aangeven van Cevallos alleen op de Oostende-doelman af. De Nederlander wipte de bal knap over de keeper en tikte voor de aanstormende Milic in doel.

Photo News

Miric beslist

Na rust een vinniger Oostende, maar de gelijkmaker viel niet meer. Luttele tellen nadat Oostende een strafschop claimde na een trap van Skulason in het gezicht van Akpala (de IJslander raakte eerst de bal, red.), kreeg Bossaerts aan de overkant rood voor een haakfout op de prima ingevallen Miric. De aanvalslust van de Kustboys was prompt afgestompt. Meer nog, vijf minuten voor tijd zette Miric op de tegenaanval scherp voor, De Ridder was er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken.

BELGA

Twee snelheden

Opnieuw geen thuiszege voor KV Oostende, ’t is een groep op twee snelheden, play-off 2 B. Lokeren, Antwerp en STVV strijden voor de eerste plaats, voor Eupen, Oostende en Beerschot zit de competitie er al op. Met nog twee matchen te gaan behoudt Lokeren drie punten voorsprong op the Great Old en vier op Sint-Truiden. Volgend weekend ontvangt Lokeren thuis Beerschot, Antwerp en STVV vechten op de Bosuil een robbertje uit. Winst op Daknam en de groepswinst kan Lokeren niet meer ontlopen.

BELGA

Peter Maes: “Tevreden over eerste helft, minder over tweede helft”

Een erg ontspannen Peter Maes stond ons na afloop van de overwinning tegen Oostende te woord. “Ik ben tevreden over het resultaat, héél tevreden over de eerste helft, en minder tevreden over de tweede helft”, begon hij. “Het verschil was te groot. Oostende stak een tandje bij, ging nog voor winst en stoorde hoger. Wij hadden moeite om ons concept van de eerste helft vast te houden. De bal goed moest maar goed vallen, en de poppen gingen aan het dansen. Dat is een werkpunt: een bepaald ritme terugvinden en het tempo uit de match halen. Maar als je ziet waar we stonden na de reguliere competitie en nu: dan zie je toch dat we een duidelijke identiteit gecreëerd hebben. We brengen weer goed voetbal en zijn het team van de mooiste doelpunten in de play-offs.”

BELGA

KVO boos op Lambrechts: “Heel frustrerend, die beslissingen”

Niet ten onrechte was KV Oostende vanavond op zijn zachtst ongezegd ontevreden over scheidsrechter Lambrechts. De ref maakte er bij vlagen een zootje van en daar was vooral de kustploeg de dupe van: “Ik krijg geen strafschop en vijf seconden later was de match beslist”, sakkerde Joseph Akpala.

’t Was het sleutelmoment in de wedstrijd. De doorgebroken Akpala die door Skulason binnen de grote rechthoek aangetrapt werd zonder dat ref Lambrechts reageerde. In de tegenaanval tikte Bossaerts de ontsnapte Miric aan, waardoor de belofteninternational kon gaan douchen: “Soms nemen scheidsrechters beslissingen… (zucht). Écht vervelend”, aldus Akpala na de match. “Ik word aangetrapt en krijg geen strafschop en vijf seconden later geeft hij aan de overkant rood. De match was meteen beslist. Heel frustrerend, die beslissingen.”

Lokeren was in de eerste helft veruit de betere ploeg, toch maakte KVO voor de uitsluiting van Bossaerts aanspraak op een punt: “Ik had het gevoel dat we de gelijkmaker gingen scoren, maar met tien was het plots heel moeilijk. Los van de scheidsrechter en zijn beslissingen heeft Lokeren het slimmer gespeeld.” Ook Bossaerts baalde: “Mijn eerste gele kaart was terecht, maar bij de tweede wou ik de tegenstander écht niet raken. Had de scheidsrechter aan de overkant gefloten, was dit niet gebeurd.” (TTV)

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick jouck

    Scheidrechters stop ermee aub. Doe ik ook met naar voetbal te zien. Zo Slecht