Lokeren schiet weinig op met punt na spektakelmatch tegen AA Gent

Lokeren mag play-off I zo goed als zeker vergeten. De Waaslanders toonden in de Oost-Vlaamse derby tegen AA Gent nochtans veerkracht door drie keer een achterstand ongedaan te maken. Moses Simon was de grote man bij de Buffalo's. De Nigeriaan, pas overgekomen deze winter, maakte een hattrick op Daknam, maar zag zijn ploeg de zege nog uit handen geven. Hans Vanaken zette een kwartier voor tijd de 3-3-eindstand op het bord.

Al tien matchen is AA Gent ongeslagen tegen Lokeren. Geen hoopgevende cijfers voor de troepen van Peter Maes dus. En dat terwijl de Waaslanders vandaag moésten winnen. Puntenverlies betekende zo goed als zeker een veroordeling tot play-off II. De partij kon dan ook niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Al na amper vijf minuten had Moses Simon de Buffalo's op voorsprong gezet na een prima aanval.

Lokeren rechtte de rug na de 0-1 en werd vijf minuten later geholpen dankzij een owngoal van Rami Gershon. De centrale verdediger verlengde een ongevaarlijke voorzet van Ayanda Patosi ongelukkig in eigen doel. Alles te herdoen, maar onder impuls van een sterke Brecht Dejaegere trok AA Gent het laken opnieuw naar zich toe. De vinnige middenvelder lag, net als bij het openingsdoelpunt, aan de basis van de 1-2, de tweede van Simon. Lokeren was nu wél van slag en kwam niet verder dan enkele halve kansjes. Met de rust in zicht was het uiteindelijk toch prijs voor de Waaslanders. Killian Overmeire, bezig aan een zwakke eerste helft, kopte de gelijkmaker staalhard in doel. De schreeuw van frustratie nadien was tekenend.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Na rust kwam Lokeren goed uit de kleedkamer. De Waaslanders beseften dat een punt niet genoeg was en trokken vol in de aanval. Niet dat de kansen zich opstapelden, integendeel. De partij werd, mede door het publiek, steeds grimmiger en de boel ontplofte net niet toen Simon zijn hattrick scoorde. Van Der Bruggen zette de Nigeriaan op weg naar zijn derde doelpunt, maar maakte daarbij wel een fout op Vanaken.

De Lokerse draaischijf, die al langer gefrustreerd rondliep op het veld, kon zijn ogen niet geloven, maar had nauwelijks twee minuten later wel zijn revanche beet. Met een mislukt schot gaf hij Matz Sels het nakijken. Ondanks druk van beide ploegen werd er niet meer gescoord. En daar is vooral Lokeren niet blij mee. Door het puntenverlies mag het play-off I zo goed als zeker vergeten.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA