Lokeren komt twee keer terug van achterstand maar pakt slechts punt

Ook bij Lokeren is de nul weg, al pakte het in eigen huis slechts een puntje. Tegen een gehavend Charleroi keken de Waaslanders tot twee keer toe tegen een achterstand aan, maar evenveel keer kwamen ze terug. In de slotfase was de thuisploeg via Miric en Bolbat nog dicht bij de winning goal, maar doelpunten vielen er niet meer (2-2).

Stralende zon en een heerlijke temperatuur op Daknam. Wat wil een mens/voetballer nog meer? Jammer genoeg deed wat extra vitamine D geen deugd voor Nicolas Penneteau en Guillaume François. Het duo moest tijdens de opwarming afhaken met een blessure. Parfait Mandanda mocht daardoor nog eens opdraven tussen de palen bij Charleroi. Aan de andere kant koos Bob Peeters voor Sergiy Bolbat en Mario Ticinovic in de basis. Zij moesten Lokeren meehelpen aan de eerste punten van het seizoen.

Na het Europees debacle van donderdag overtuigde Charleroi vandaag wél. En dat was deels te danken aan Roman Ferber. De jonge aanvaller - ex-dakwerker nota bene - maakte indruk op Daknam en zette de Carolo's op voorsprong met een knappe goal. Vieren deed hij met het beroemde 'Sterchelegebaar'. Lokeren liet zich niet van de wijs brengen en dankzij Evariste Ngolok trok het met een verdiende 1-1 de rust in.

De tweede helft begon slaapverwekkend tot Dieumerci Ndongala na twintig minuten het publiek wakker schudde. De flankaanvaller, pas in de basis na het uitvallen van François tijdens de opwarming, kopte de Carolo's opnieuw op voorsprong. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de 1-2. Mandanda kon een schot niet klemmen en daar profiteerde Bolbat van. In de slotfase was Lokeren twee keer héél dicht bij de winning goal. Eerst schoot invaller Marko Miric op de dwarsligger en in de slotseconden trapte Bolbat een unieke mogelijkheid naast. Twee dure missers. Na een leuke partij blijft Lokeren achter met slechts één punt.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS