Lokeren huurt Oekraïner Bolbat van Shakhtar Donetsk

kos
Lokeren heeft maandag de tijdelijke overgang van de Oekraïner Serhiy Bolbat afgerond. De 22-jarge offensieve middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van topclub Shakhtar Donetsk, er is geen aankoopoptie in het contract opgenomen. Dat meldden de Waaslanders maandagavond op hun website.

Bolbat is een veelbelovende polyvalente middenvelder die uit de jeugdopleiding van Shakhtar komt. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Metalist Charkiv, een van de opponenten van Lokeren in de groepsfase van de Europa League. Het was tijdens deze twee Europese matchen dat hij zich liet opmerken.

"De speler arriveerde deze middag op Daknam vanuit Kiev en de reeds wekenlange aanslepende onderhandelingen met zowel hemzelf als zijn moederclub konden deze namiddag succesvol worden afgerond", klinkt het.

Lokeren toonde zich na het vertrek van onder meer sterkhouders Hans Vanaken en Nill De Pauw bijzonder actief op de transfermarkt. Het moet zaterdag op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij Zulte Waregem.