Licentieloos Oostende verwerft prima uitgangspositie in Kortrijk

BELGA
Ondanks het feit dat KV Oostende volgend seizoen niet in Europa mag aantreden, heeft de kustploeg wel een prima resultaat neergezet. In het Guldensporenstadion hield het KV Kortrijk op 2-2. De bezoekers kwamen op voorsprong via Jonckheere, maar gingen met een achterstand de rust in tegen een nochtans zwak spelend Kortrijk na goals van Chevalier en Pavlovic. Vlak na de pauze kregen de jongens van Fred Vanderbiest een strafschop na hands van Oussalah en zette Siani de bordjes van op de stip gelijk. De beste kans was nog voor Wilmet, maar die liet het na om Oostende de overwinning te schenken.

Het was uitkijken naar hoe KV Oostende zich zou presenteren in het Guldensporenstadion. De kustploeg liet immers weten het mogelijke Europese ticket in ieder geval aan het nummer vier van play-off I te laten door een gebrek aan een Europese licentie. Voorzitter Marc Coucke liet weten dat zijn ploeg het spel wél eerlijk zou spelen en voor de winst ging.

Dat bleek ook in de openingsfase van de wedstrijd. Het balbezit was voor KV Kortrijk, maar het meeste doelgevaar kwam van de kant van Oostende. De bezoekers hadden al na drie minuten op voorsprong kunnen staan, maar Clepkens hield Kortrijk met een onorthodoxe redding recht. Na twintig minuten was het dan toch raak voor Oostende. De bal kwam met wat geluk in de voeten van Michiel Jonckheere die met een knappe krul de 0-1 tegen de netten borstelde.

De thuisploeg was aangeslagen, maar het kwam vanuit het niets op gelijke hoogte. Teddy Chevalier hield Dessaer al dan niet foutief af en trapte dan met een hard schot de gelijkmaker voorbij Ovono. Kortrijk nam de wedstrijd in handen en zag het overwicht ook in een voorsprong resulteren. Nebosja Pavlovic kopte de 2-1 in de verste hoek en zo zette het de scheve situatie helemaal recht bij de rust.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

De tweede helft was nog niet eens goed begonnen of het stond al opnieuw gelijk. Boucaut wees resoluut naar de stip na handspel van Oussalah. Siani nam zijn verantwoordelijkheid op en faalde niet van op de stip. De vier doelpunten verbloemden wel het slordige spel van zowel Kortrijk als Oostende. Goed was het niet wat beide West-Vlaamse ploegen op de mat brachten in het Guldensporenstadion.

De wedstrijd kabbelde rustig verder tot Wilmet een kwartier voor tijd dé kans kreeg op de 2-3. Wilmet glipte door de buitenspelval en kon alleen op Clepkens af. In plaats van te schieten koos hij ervoor om de bal naar de meegelopen Canesin te spelen, maar zijn pass was niet op maat. Aan de overkant was Matton nog dicht bij de winning goal, maar Ovono had een prima reflex in huis op zijn kopbal. Gescoord werd er niet meer en zo is het Oostende dat de beste uitgangspositie verwierf.

BELGA
PHOTO_NEWS