Lepoint dient KVO eerste nederlaag toe

KV Oostende heeft ook nu niet kunnen winnen van Zulte Waregem in het eigen Albertparkstadion. De fiere leider verloor voor het eerst dit seizoen (0-2). Middenvelder Lepoint was de grote boeman: met twee goals trapte hij de droom van KV Oostende aan diggelen. Vorige week kregen de kustboys meer dan ze verdienden op Sclessin en nu voltrok zich het omgekeerde scenario: een efficiënt Zulte Waregem won op een diefje. "Voetjes op de grond", tweette Marc Coucke na de partij.

KV Oostende zal nog een jaartje langer moeten wachten om voor het eerst in zijn geschiedenis de drie punten thuis te houden tegen Zulte Waregem. Vanavond botste de kustploeg op een stug en efficiënt Essevee. En op middenvelder Lepoint, die net voor de pauze een gemeten voorzet van Kaya voorbij Ovono buffelde en halfweg de tweede helft het lot van KV Oostende bezegelde met een droge knal in de winkelhaak. Vorige week verklaarde trainer Vanderhaeghe na de wedstrijd op Standard dat zijn ploeg te veel had gekregen, maar na de partij van vanavond zal hij anders spreken. En terecht, want KV Oostende verdiende meer, toch op basis van de tweede helft.

Tandem Cyriac-Akpala
Over de eerste helft daarentegen kunnen we kort zijn. Beide ploegen bakten er niets van. Van het vertrouwen dat Zulte Waregem vorige week tegen Club Brugge had getankt, was weinig te merken. Thuisploeg Oostende kreeg de bal, maar het zag geen openingen in de stevige bezoekende muur. Eén keer waren de kustboys dicht bij een goal toen de vrijstaande Cyriac een voorzet van Lukaku over doel kopte. Cyriac vormde samen met Akpala de voorlinie. Beide heren moesten bij afwezigheid van de geschorste topschutter Musona voor de goals zorgen, maar ze slaagden niet in hun opzet. Zulte Waregem creëerde in die eerste helft twee kansen: Thiam knalde op de vuisten van Ovono en enkele minuten voor de pauze kopte Lepoint een perfecte voorzet van Kaya in doel.

Hevige maar korte storm
We kunnen ons voorstellen dat Vanderhaeghe tijdens de rust een serieuze donderpreek heeft gegeven, want zijn spelers waren nu wel bij de les. Een vinnig KV Oostende trok richting Bossut en was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Milic kopte voorlangs, Akpala trapte te zwak op Bossut en de doelman van Essevee duwde een lage schuiver van Siani weg. De storm van KV Oostende ging echter snel liggen en Zulte Waregem kreeg steeds meer greep op het spel. Na een knappe aanval tussen rustbrenger Leye en aangever Buyl knalde Lepoint zijn tweede van de avond in de winkelhaak. De ingevallen Cornet miste nog een uitgelezen kans op de 1-2, maar de Waregemse zege kwam niet meer in gevaar.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA