Leko op zijn hoede: “Standard is favoriet tegen ons”

Photo News
Enkele dagen na de behoorlijke prestatie tegen Atlético richt Club Brugge zich opnieuw op de competitie. Blauw-zwart trekt naar Luik, geen sinecure volgens Leko: “In eigen huis is Standard tegen elke Belgische club favoriet.”

“De match na de Champions League-wedstrijd is altijd belangrijk”, wist Ivan Leko vanmiddag. “Nu zullen we zien hoe sterk we zijn en hoe snel we kunnen omschakelen. Of Preud’homme extra gemotiveerd zal zijn tegen Club? Ik denk dat hij altijd enorm gemotiveerd is. Het is een échte winnaar. En het is normaal dat hij wat tijd nodig heeft, dat geldt voor elke coach. Het is echt niet nodig dat we over zijn kwaliteiten praten of eraan twijfelen. Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten voor Standard zullen volgen. Zondag is Standard ook favoriet tegen ons. Dat zijn ze in eigen huis tegen elke Belgische club.”

Afwachten in hoeverre Leko zal roteren. En of hij Cools en Amrabat, die sinds de zeperd in Deinze op de tribune zitten, in ere herstelt: “Een speciale reden voor hun niet-selectie is er niet. Ik kijk naar wat mijn spelers brengen op het trainingsveld en neem beslissingen. Voor iedereen die naast de kern valt, is het een uitdaging om op training te laten zien dat ze beter zijn dan een ander.”

De selectie voor de Rode Duivels van Brandon Mechele was voor velen een verrassing, maar niet voor Leko: “Ik zie hem elke dag op training en dat al twee jaar. Hij is één van de beste verdedigers in onze competitie en was in de laatste matchen heel goed. De selectie is absoluut verdiend.”

AP7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc sinnaeve

  Oei, gert lans is uit de doden opgestaan. Waar blijven je vriendjes Thijs en Gaston Foubert? Na Anderlecht-Union, Anderlecht-STVV en Anderlecht-Zagreb hebben we hier jullie reacties nog niet gehoord. Wees groot in jullie verlies en verstop jullie niet onder jullie steen! Als je alleen maar durft te reageren op artikels van Club...triestig, zéér triestig

 • Dirk Van der Weeën

  Anderlecht wel he zwans die kunnen wel voetballen he,die zitten met hun voetjes al ver door de grond.Wa een achterlijk ventje ben jij toch kan jij nu echt niks serieus zeggen?

 • marc ledure

  dirk baetens !!!! Dat klopt ,,,, De bewijzen zijn er.

 • gert lans

  Enkele weken geleden kon clubke tegen iedereen winnen volgens Leko?! Ze zouden eens meer met hun voetjes op de grond moeten gezet worden want voetballend kunnen ze het inderdaad niét !!!

 • rik cappelle

  Roos één puntje zou natuurlijk mooi zijn want het is tenslotte een verplaatsing naar Standard hé. Maar om nu te zeggen dat Club daar nooit veel punten haalt.... Bij de 24 laatste confrontaties aldaar behaalde Club 34 pt tegenover 38 voor Standard !!! Dus zo slecht is dat toch niet mij dunkt ?