Leko en Club klaar voor eerste test: “Willen winnen mét mooi voetbal”

Photo News
Na de veredelde oefenpotjes tegen Eupen, Moeskroen en Kortrijk staat Club voor een moeilijk tweeluik tegen rivalen Antwerp en Anderlecht: “Antwerp is dit jaar opnieuw een positieve verrassing voor mij”, is Ivan Leko op zijn hoede.

Club Brugge trekt zondag met het maximum van de punten naar Antwerp, een duel dat door de betrokken clubs en hun aanhang al wekenlang op de kalender aangestipt staat. Ook Ivan Leko ontkent niet dat blauw-zwart zondag voor het eerst écht op de proef gesteld zal worden: “Het is een eerste goeie test”, aldus de Kroaat. “De match in Antwerp is zonder twijfel de moeilijkste tot nu toe. In de eerste drie matchen waren ze opnieuw een positieve verrassing voor mij. Ze zijn sterk en hebben veel power. Het is een team van winnaars. Bovendien slikten ze nog geen enkele tegengoal. Antwerp heeft een goeie coach en de sfeer is uitstekend. Dit is een échte test.”

BELGA

De filosofie van Leko staat haaks op die van Bölöni, toch wil die eerste zijn idealen niet overboord gooien aan de vooravond van wat zich aandient als een fysieke partij: “Vorig seizoen hebben we twee zware matchen gekend. Maar we hebben genoeg vertrouwen in onze eigen stijl. Ons voetbal is goed genoeg om het daar te brengen en te winnen. Ik heb respect voor de energie die Antwerp op het veld legt, maar ik geloof dat we er kunnen winnen mét ons mooi voetbal.”

Het einde van de transferperiode nadert, in Brugge is het huiswerk allesbehalve af. Zo is de club nog op zoek naar een verdedigende middenvelder, zeker nu Nakamba nog steeds op de sukkel is: “Ik tel nog steeds af. Nog twee weken”, zucht Leko. “Los van Nakamba hebben we een duidelijk plan voor ogen. Vorig seizoen ontbrak het ons aan power op het middenveld. Dat is waar we nog steeds op zoek naar zijn”. En ook de ploeg draait volgens Leko momenteel nog niet op volle toeren: “De voorbereiding was niet zo eenvoudig en ik denk dat onze ploeg nog wat tijd nodig heeft. We missen met Wesley, Diaby, Nakamba, Limbombe en Mechele vijf titularissen die er vorig seizoen wel bij waren. Ik heb in de voorbije matchen mooie dingen gezien, maar we zijn nog geen honderd procent. Nu willen we gewoon beter doen dan vorige week tegen Kortrijk.”

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jammy cappon

  Wanneer wordt er een goalgetter gekocht? Je mag het mooiste voetbal spelen, uiteindelijk is enkel het resultaat dat telt. Een gans seizoen met wesley en vossen in de spits is te weinig slagkracht. Er moet een vlot scorende spits bij!!!

 • Georges Vande Velde

  Club speelt altijd om te winnen, veel anderen spelen om niet te verliezen en dit zelfs in hun thuiswedstrijden, arme supporters van dergelijke antivoetballende clubs!!!

 • john dewit

  Ik hoop da je verliest me je pretentie

 • Geert Thijs

  Winnen zal geen probleem zijn he Verhaeghe zal wel regelen

 • Eric Liessens

  Is het enige wat hij kent en mag zeggen van Verhaeghe, Kortrijk en Eupen zijn oefenpotjes volgens Leko het serieuze werk begint nu zegt Leko. Uw mooi Voetbal moet je eens tonen in Europa Meneer Leko als je meent dat je zo sterk bent